Fredag 23 Jul
Stockholm

Västeråsattackerna: "Hade samma flyktväg"

Enligt polisen ska gärningsmännen haft samma flyktväg vid mordförsöken.
1 av 2
Enligt polisen ska gärningsmännen haft samma flyktväg vid mordförsöken. Foto: PAUL MADEJ / SCANPIX
I korsningen Hästhovsgatan-Bangatan attackerades de två männen.
2 av 2
I korsningen Hästhovsgatan-Bangatan attackerades de två männen. Foto: Faskimil Hitta.se

Enligt polisen ska gärningsmännen haft samma flyktväg vid båda mordförsöken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

VÄSTERÅS. I korsningen Hästhovsgatan-Bangatan har två personer attackerats med kniv inom loppet av tre dagar. Vid båda tillfällena har gärningsmännen som är i 25-30-årsåldern haft samma flyktväg.

Och trots att polisen har ett bra signalement och många vittnesuppgifter har de än så länge inga misstänkta. Och polisen är nu helt beroende av allmänheten.

– Det vi vet vid den första incidenten är att det ska vara två män och en av dem är klädd i någon form av träningsjacka, säger polisen presstalesman Åsa Hedin, till Nyheter24.

Det första mordförsöket inträffade i tisdags och enligt polisen är offret känt av polisen sedan tidigare. Mannen är i 40 årsåldern och ska ha fått motta flera knivhugg i bröstet och armhålorna. Den andra knivattacken inträffade natten till torsdagen då en 23-årig man blev överfallen bara tolv meter från den första knivskärningen.

– Mannen blev både misshandlad och knivskuren. Vi har hållit förhör med båda två och kommer fortsätta att hålla kompletterande förhör under dagen, säger Åsa Hedin till Nyheter24.

Enligt Västmanlands Läns Tidning är 23-åringen student och kommer från Sri Lanka. Polisen vill dock inte bekräfta uppgifterna och säger att de inte har några fler kommentarer kring de två utredningarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela