Enligt polisen ska gärningsmännen haft samma flyktväg vid mordförsöken.
1 av 2
Enligt polisen ska gärningsmännen haft samma flyktväg vid mordförsöken. - Foto: PAUL MADEJ / SCANPIX
I korsningen Hästhovsgatan-Bangatan attackerades de två männen.
2 av 2
I korsningen Hästhovsgatan-Bangatan attackerades de två männen. - Foto: Faskimil Hitta.se

Västeråsattackerna: "Hade samma flyktväg"

Enligt polisen ska gärningsmännen haft samma flyktväg vid båda mordförsöken.


VÄSTERÅS. I korsningen Hästhovsgatan-Bangatan har två personer attackerats med kniv inom loppet av tre dagar. Vid båda tillfällena har gärningsmännen som är i 25-30-årsåldern haft samma flyktväg.

Och trots att polisen har ett bra signalement och många vittnesuppgifter har de än så länge inga misstänkta. Och polisen är nu helt beroende av allmänheten.

– Det vi vet vid den första incidenten är att det ska vara två män och en av dem är klädd i någon form av träningsjacka, säger polisen presstalesman Åsa Hedin, till Nyheter24.

Det första mordförsöket inträffade i tisdags och enligt polisen är offret känt av polisen sedan tidigare. Mannen är i 40 årsåldern och ska ha fått motta flera knivhugg i bröstet och armhålorna. Den andra knivattacken inträffade natten till torsdagen då en 23-årig man blev överfallen bara tolv meter från den första knivskärningen.

– Mannen blev både misshandlad och knivskuren. Vi har hållit förhör med båda två och kommer fortsätta att hålla kompletterande förhör under dagen, säger Åsa Hedin till Nyheter24.

Enligt Västmanlands Läns Tidning är 23-åringen student och kommer från Sri Lanka. Polisen vill dock inte bekräfta uppgifterna och säger att de inte har några fler kommentarer kring de två utredningarna.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Kriminella använder Foodoras kläder vid brott

Matleverantören Foodoras kläder och väskor utnyttjas gång på gång av kriminella som förklädnad när de begår brott, visar P4 Göteborgs granskning.

Glatt på Asienbörserna

De ledande börserna inledde alla torsdagshandeln i dur i ett läge där investerarna ändå fortsatt håller ett vakande öga på händelseutvecklingen i Mellanöstern.

Stopp för fler hotell i Amsterdam

1 timme sedan
Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam.

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

2 timmar sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

2 timmar sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.