Så här ser en slaktmask ut.
Så här ser en slaktmask ut.

Slaktmaskmannen byter advokat - igen

Har redan avverkat tre advokater. Nu byter han igen.


LINKÖPING. Den 26-årige man som i juni i år fälldes för att ha planerat mord på bland annat sex läkare fortsätter förneka brott. Men framför allt motsätter han sig att han skulle vara i behov av rättspsykiatrisk vård.

Därför byter han nu, för fjärde gången, advokat. Nu överklagar han domen och vädjar om att, om han ändå konstateras fortsatt skyldig, han ska dömas till fängelse och inte vård.

En av de stora anledningarna till att mannen dömts till vård är det dokument som hittats i hans ägo, kallat "loggbok för tillfrisknad". Dokumentet innehåller bland annat mordplaner och dödslistor.

Enligt slaktmaskmannens nye advokat Henrik Olsson Lilja rör det sig dock om "tankar, drömmar och fantasier" snarare än konkreta mordplaner, varför 26-åringen bör frikännas, uppger Corren.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.