- Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Ekeroth avfärdar SD-kollegans uttalande

Räds inte "medias löjeväckande skrämselförsök".


Splittringen inom SD

Efter att den planerade konferensen ställdes in hävdade SD:s presschef Martin Kinnunen att någon islameringskonferens aldrig ens varit planerad. I stället menade han att Kent Ekeroth enbart bokat en lokal och gjort det på eget initiativ. Ekeroth avfärdade därefter Kinnunens uttalande och skrev på bloggen: "... en sak kan ni vara säkra på; om jag hade planerat, bjudit in och arrangerat en stor konferens med internationella gäster, hade inte medias löjeväckande skrämselförsök hindrat denna konferens (vi vet alla var denna webbplats syftar på som motiv). Jag hade hållt den exakt som planerat, till medias förtret (gör det ännu roligare såklart)."

Läs hela inlägget.

På månadgen rapporterade Nyheter24 att Sverigedemokraterna valt att ställa in den konferens om "islamiseringen" som Kent Ekeroth i partiets namn varit initiativtagare till.

SD:s pressansvarige Martin Kinnunen gick då till och med så långt som att säga att någon konferens aldrig ens varit planerad. I stället menade han att internationelle sekreteraren och riksdagsledamoten Kent Ekeroth enbart bokat en lokal och dessutom gjort detta på eget initiativ.

- Vi hade ingen vetskap om att en sån konferens skulle hållas. Utan det var ett eget initiativ från honom, sa Kinnunen på måndagen till Nyheter24.

Kent Ekeroth själv avfärdar dock Kinnunens uttalande om att en konferens aldrig varit aktuell. I ett blogginlägg skriver han att det i stället var ett "beslut, taget långt innan juli, om att skjuta upp konferensen. Men tro mig – den kommer – och media kommer säkert bli arga – till min stora förnöjelse."

Ekeroth, som Nyheter24 inte lyckats nå, skriver dock aldrig om konferensen var hans eget oförankrade initiativ eller om partiet står bakom honom.

I sitt blogginlägg konstaterar Ekeroth vidare att "medias löjeväckande skrämselförsök" aldrig skulle kunna hindra honom från att hålla den konferens han vill, när han vill.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.