Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ekeroth avfärdar SD-kollegans uttalande

- 09/08/2011, 09:05 -

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Räds inte "medias löjeväckande skrämselförsök".

På månadgen rapporterade Nyheter24 att Sverigedemokraterna valt att ställa in den konferens om "islamiseringen" som Kent Ekeroth i partiets namn varit initiativtagare till.

SD:s pressansvarige Martin Kinnunen gick då till och med så långt som att säga att någon konferens aldrig ens varit planerad. I stället menade han att internationelle sekreteraren och riksdagsledamoten Kent Ekeroth enbart bokat en lokal och dessutom gjort detta på eget initiativ.

- Vi hade ingen vetskap om att en sån konferens skulle hållas. Utan det var ett eget initiativ från honom, sa Kinnunen på måndagen till Nyheter24.

Kent Ekeroth själv avfärdar dock Kinnunens uttalande om att en konferens aldrig varit aktuell. I ett blogginlägg skriver han att det i stället var ett "beslut, taget långt innan juli, om att skjuta upp konferensen. Men tro mig – den kommer – och media kommer säkert bli arga – till min stora förnöjelse."

Ekeroth, som Nyheter24 inte lyckats nå, skriver dock aldrig om konferensen var hans eget oförankrade initiativ eller om partiet står bakom honom.

I sitt blogginlägg konstaterar Ekeroth vidare att "medias löjeväckande skrämselförsök" aldrig skulle kunna hindra honom från att hålla den konferens han vill, när han vill.