Fredag 23 Apr
Stockholm

Ekeroth avfärdar SD-kollegans uttalande

Räds inte "medias löjeväckande skrämselförsök".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Splittringen inom SD

Efter att den planerade konferensen ställdes in hävdade SD:s presschef Martin Kinnunen att någon islameringskonferens aldrig ens varit planerad. I stället menade han att Kent Ekeroth enbart bokat en lokal och gjort det på eget initiativ. Ekeroth avfärdade därefter Kinnunens uttalande och skrev på bloggen: "... en sak kan ni vara säkra på; om jag hade planerat, bjudit in och arrangerat en stor konferens med internationella gäster, hade inte medias löjeväckande skrämselförsök hindrat denna konferens (vi vet alla var denna webbplats syftar på som motiv). Jag hade hållt den exakt som planerat, till medias förtret (gör det ännu roligare såklart)."

Läs hela inlägget.

På månadgen rapporterade Nyheter24 att Sverigedemokraterna valt att ställa in den konferens om "islamiseringen" som Kent Ekeroth i partiets namn varit initiativtagare till.

SD:s pressansvarige Martin Kinnunen gick då till och med så långt som att säga att någon konferens aldrig ens varit planerad. I stället menade han att internationelle sekreteraren och riksdagsledamoten Kent Ekeroth enbart bokat en lokal och dessutom gjort detta på eget initiativ.

- Vi hade ingen vetskap om att en sån konferens skulle hållas. Utan det var ett eget initiativ från honom, sa Kinnunen på måndagen till Nyheter24.

Kent Ekeroth själv avfärdar dock Kinnunens uttalande om att en konferens aldrig varit aktuell. I ett blogginlägg skriver han att det i stället var ett "beslut, taget långt innan juli, om att skjuta upp konferensen. Men tro mig – den kommer – och media kommer säkert bli arga – till min stora förnöjelse."

Ekeroth, som Nyheter24 inte lyckats nå, skriver dock aldrig om konferensen var hans eget oförankrade initiativ eller om partiet står bakom honom.

I sitt blogginlägg konstaterar Ekeroth vidare att "medias löjeväckande skrämselförsök" aldrig skulle kunna hindra honom från att hålla den konferens han vill, när han vill.

Kommentera
Kopiera länk
Dela