Hon är jokern i kampen om Vänsterpartiet

- 09/08/2011, 15:59 -
Rosanna Dinamarca tillsammans med Lars Ohly.
1 av 2

Rosanna Dinamarca tillsammans med Lars Ohly.

SEBASTIAN LAMOTTE / SCANPIX

Vänsterpartiledaren Lars Ohly meddelade på tisdagen partiets valberedning att han avgår som partiledare vid kongressen 2012.
2 av 2

Vänsterpartiledaren Lars Ohly meddelade på tisdagen partiets valberedning att han avgår som partiledare vid kongressen 2012.

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Efter Lars Ohlys avgång har tre kandidater annonserat sitt intresse för partiledarrollen. Nu träder Rossana Dinamarca fram som en möjlig kandidat.

STOCKHOLM. Jonas SjöstedtUlla Andersson och Hans Linde har alla gått ut och sagt att de vill ta över efter den avgående Lars Ohly. Men nu utmanas de möjligen av ytterligare en person - Rossana Dinamarca.

Enligt källor till Nyheter24 har partiets vice ordförande starkt stöd inom de egna leden.

– Jag ska överväga det seriöst men det är inget jag kommer ge besked om i dag, säger Rossana Dinamarca, till Nyheter24, och kommenterar det förtroende hon har inom partiet:

– Det är ju väldigt roligt om man har det. Det är fortfarande ett stort beslut att fatta och jag vill gärna ta mig den tiden att fundera över det.

Rossana Dinamarca är inte speciellt överraskad över att Lars Ohly i dag meddelade sin avgång.

Hon säger också att det känns "väldigt speciellt" att hennes namn förs fram. I och med att hon valdes till partiets vice ordförande 2011 vet hon också om att det är många som gillar henne.

Hur känns det att ha ett starkt stöd?

– Oj, vilken fråga. Jag kände att det fanns ett stort stöd då jag blev vald. Men det här inte vad som helst. Det här något man måste leva med dygnet runt och man är hårt ansatt. Det är ett beslut som jag måste tänka över väldigt noga, säger Rossana Dinamarca till Nyheter24.