Reinfeldt deltar i minnesstund i Norge

Den 21 augusti kommer statsministern att vara på plats i Norge.


Wolodarski kritiserade Reinfeldt

Dagens Nyheters ledarskribent Peter Wolodarski var snabbt ute och kritiserade statsministern för hans bristande närvaro.

"Jag drog slutsatsen väldigt tidigt att han valde bort det här för annat. Jag tycker att han borde ha prioriterat det här hur som helst. Det är bristen på deltagande efter terrordåden som jag kritiserar." sa Wolodarski till Nyheter24 vid tillfället.

 

Nyheter24 har tidigare berättat om den fräna kritik som riktats mot statsminister Fredrik Reinfeldts begränsade närvaro efter terrordåden i Norge.

Att statsministern bara skickade ett pressmeddelande på fredagen och höll en kort presskonferens på lördagen för att sedan åka på semester till Turkiet väckte en del ilska.

- Det var inte så smart att åka till Turkiet. Är man statsminister så är man aldrig ledig. Det är inte viktigare och man får göra det vid ett annat tillfälle, sa statsvetaren Jenny Madestam då till Nyheter24.

Nu står det klart att statsministern i alla fall kommer att närvara vid den minnesstund som hålls i Norge den 21 augusti, som utlysts som nationell sorgedag.

Vid en pressträff på torsdagen bekräftades att Reinfeldt kommer att vara på plats vid minnesstunden och Fredrik Reinfeldt tog också tillfället i akt att berätta om den tacksamhet Norge uttryckt gentemot Sverige efter terrordåden.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!