Sandlådebomb utreds med söderortsexplosioner

- 12/08/2011, 15:47 -
Flickan kommer troligtvis att bli fullt återställd uppger polisen. Barnet på bilden har inget med artikeln att göra.

Flickan kommer troligtvis att bli fullt återställd uppger polisen. Barnet på bilden har inget med artikeln att göra.

Hasse Holmberg / SCANPIX

Polisen har gripit två män och utreder nu alla sprängningar i Söderort.

STOCKHOLM. Den fyraåriga flickan som fick sina händer söndersprängda av en hemmagjord bomb, när hon lekte i sandlådan på en förskola, kommer troligtvis bli fullt återställd.

På torsdagen opererades flickan under flera timmar och enligt polisen ska hon på fredagsförmiddagen varit "pigg".

Men det var inte första explosionen som skakade Stockholm under veckan. Natten till tisdagen exploderade flera bomber i söderorterna Solberga, Rågsved och Hagsätra då två män åkte runt och kastade ut hemmagjorda bomber från en bil.

Efter intensiv spaning kunde polisen gripa männen och i bilen samt vid husrannsakan hittades flera typer av hemmagjorda bomber. Men om det finns någon koppling mellan explosionerna är ännu oklart.

– Det vet vi inte ännu. Det är inte exakt samma typ som vi hittade vid sandlådan men de hade allt från hemmagjorda bomber till knallskott, säger Christer Nilsson, operativ chef på Söderortspolisen, till Nyheter24.

Vid förskolan hittade polisen även spår som de kommer följa upp. En av männen har vid förhör även gjort vissa medgivanden.

– Vi kartlägger alla sprängningar och smällar nu. De är misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse och det kommer troligtvis en häktning till helgen, säger Christer Nilsson.