Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bitter granne försökte köra över bärplockare

- 16/08/2011, 15:17 -

Stefan Gustavsson / SCANPIX

Utländska bärplockare utsatta för ursinnig man.

MUNKFORS. I söndags begav sig två gästarbetande män från Uzbekistan ut för att plocka lingon. Men det skulle snart gå betydligt vildare till i skogen än de anat.

De parkerade sin minibuss på en smal grusväg ute i skogen - något som retade gallfeber på en förbipasserande granne.

Mannen, som ansåg att de felparkerat, blev tvärförbannad. I stället för att be dem flytta på sig började han köra på och ramma minibussen. När det inte gav något resultat försvann han.

En stund senare kom mannen dock tillbaka - denna gång i lastbil - för att fotsätta sitt raseriutbrott.

Värmlands Folkblad beskriver hur den ursinnige mannen tog sin lastbil och gick till attack så hårt att han lyckas knuffa in minibussen in bland träden. Därefter försökte han brutalt köra över en av bärplockarna.

Det misslyckades han med.

Då fäste han en kätting i lastbilen för att på så vis kunna frakta bort männens minibuss.

Bärplockarna blev både skadade och chockade av händelsen.

Nyheter24 har förgäves försökt kontakta bärodlingen i Munkedal. På Vareborgs Bärodling utanför Varberg ställer är man dock överraskad av det inträffade.

– Det låter konstigt. Vi har aldrig, på alla år, varit med om att någon pratat eller betett sig illa mot våra utländska bärplockare, säger Berit Andersson till Nyheter24.

Den ursinnige mannen har hämtats in för förhör, och misstänkt för grov misshandel och skadegörelse.