Tisdag 17 Maj
Stockholm

"Det blir en liten prinsesstårta i kväll"

Rojalisternas ordförande Patrik Åkesson till vänster i bilden ska fira med en prinsesstårta i kväll.
Rojalisternas ordförande Patrik Åkesson till vänster i bilden ska fira med en prinsesstårta i kväll. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Rojalisterna ska ha styrelsemöte om hur de ska fira kungabarnet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Kronprinsessan Victoria är gravid och tronföljden är därmed säkrad - menar Rojalistiska föreningen. Ordförande Patrik Åkesson är oerhört glad över beskedet.

– Det är naturligtvis med stor glädje jag tar emot nyheten. Vi delar deras glädje, tronföljden är nu säkrad och monarkin kan bestå, säger Patrik Åkesson, till Nyheter24.

Patrik Åkesson vet dock inte hur föreningen ska fira men styrelsen ska träffas i veckan och då ska de diskutera en eventuell fest.

– Men i kväll blir det nog en liten prinsesstårta. Vi har inte funderat på hur vi ska fira det. Det var länge sedan det föddes ett barn nu och vi har ingen direkt rutin på att fira, säger Patrik Åkesson.

När fick du reda på nyheten?

– Den har jag fått lite olika vägar. Officiellt fick jag reda på den i dag via Hovets hemsidan. Det finns andra kanaler men dock inte via journalister. Jag har vetat om det ett tag, säger Patrik Åkesson.,

Patrik Åkesson tycker att det inte spelar någon roll om det blir en pojke eller flicka. Bara det är "ett välskapt barn" är han nöjd.

Men alla är inte lika glada som rojalisterna. Republikanerna tror inte att barnet får ta över tronen.

– Det är min förhoppning och jag tror inte att barnet kommer att få ta över, säger republikanska föreningens vice ordförande Magdalena Streijffert till Nyheter24.

Vad tycker du om republikanernas uttalande?

– Nej jag delar inte deras uppfattning. Jag delar majoriteten av svenska folkets uppfattning, säger Patrik Åkesson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela