Det var här som den fyraåriga flickan fick sin hand söndersprängd den elfte augusti.
1 av 3
Det var här som den fyraåriga flickan fick sin hand söndersprängd den elfte augusti. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
En utav bomberna hittades i ett fotbollsmål. Bombtekniker kallades till platsen och man kunde genomföra en kontrollerad detonation.
2 av 3
En utav bomberna hittades i ett fotbollsmål. Bombtekniker kallades till platsen och man kunde genomföra en kontrollerad detonation. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Dagarna efter dådet hittades fler "rörbomber" inlindade i grön tejp i Stockholmsförorten Sköndal. Sköndalsborna blev senare varnade och uppmanades hålla sig borta från allt som var inlindat med grön tejp.
3 av 3
Dagarna efter dådet hittades fler "rörbomber" inlindade i grön tejp i Stockholmsförorten Sköndal. Sköndalsborna blev senare varnade och uppmanades hålla sig borta från allt som var inlindat med grön tejp. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

15-åringen begärs häktad för Sköndalsbomberna

Tonåringen misstänks ligga bakom bomberna i Sköndal.


Sköndalsbomberna

På torsdagseftermiddagen den elfte augusti fördes den fyraåriga flickan till sjukhus efter att en hemmagjord bomb exploderat i hennes händer.Bomben detonerade när flickan ryckte i ett rörformat föremål som var fäst i ett förråd vid sandlådan på hennes förskola i Sköndal.

Flickan opereras i flera timmar och tack vare läkarnas insats tros fyraåringen bli återställd. Dagen därpå uppger polisen att flickan är "pigg"

På måndagen hittas ytterligare en bomb vid en fotbollsplan. Polisen griper sedan 15-åringen som misstänkt efter en husrannsakan mot hans lägenhet i Sköndal.

När ännu en bomb hittas på tisdagen varnas Sköndalsborna för gröntejpade rör.

STOCKHOLM. Det var för exakt en vecka sedan som en fyra år gammal flicka fick sin hand söndersprängd på en förskola i förortsidyllen Sköndal i södra Stockholm.

En misstänkt 15-åring kunde gripas redan på måndagen och har nu begärts häktad.

Brottsrubiceringen är grov misshandel alternativt medhjälp till grov misshandel. Alltså inte mordförsök, som polisen uppgett tidigare.

Ytterligare en sprängare

Myndigheterna har gripit ytterligare en person för misstankar om inblandning i dagisexplosionen.

Medhjälparen är en 18-årig man som anhölls i sin frånvaro redan under onsdagen. Den nya förövaren misstänks även han för grov misshandel.

Nyheter24 har sökt åklagare Åsa Andersson utan framgång. Häktningsförhandlingarna inleds för den yngre gärningsmannen klockan 15 på torsdagen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.