Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Borlängefamiljens" boss häktad i Thailand igen

Den 33-årige ledaren greps på bar gärning av den lokala polisen.

Den 33-årige ledaren greps på bar gärning av den lokala polisen.

David Longstreath/Ap/Scanpix

Nyheter | 18/08/2011 16:44

Den 23 augusti inleds förhandlingar mot den 33-årige mannen som misstänks för narkotikainnehav.

PATTAYA. Som Nyheter24 kunde avslöja tidigare i veckan grep thailändsk polis en av Sveriges farligaste brottslingar. 33-åringen är det kriminella gänget "Borlängefamiljens" ledare och är känd för flera grova brott i Sverige.

Mannen togs av den lokala polisen på bar gärning och nu misstänks han för narkotikainnehav och så kallad "over stay" vilket betyder att hans visum har gått ut.

– Han är frihetsberövad och häktningsförhandlingar kommer att hållas den 23 augusti, säger Camilla Åkesson Lindblom, på Utrikesdepartementets presstjänst, till Nyheter24.

33-åringen greps tillsammans med ytterligare en svensk man i 35-årsåldern och två thailändska kvinnor. Ambassaden i Thailand har ansökt om att få träffa "Familjens" ledare men enligt UD vet de inte när detta kommer att ske.

Den kriminelle ledaren kommer att erbjudas hjälp med att hitta en försvarare och sedan kommer de följa fallet så mycket det kan.

Mannen i 35-årsåldern misstänks för samma brott och fick en villkorlig dom och böter. Men i och med att han inte kunde betala kommer han avtjäna straffet i fängelse.

Tidigare berättade UD att den 33-årige ledaren släpptes ur häktet men nu är han alltså frihetsberövad igen.

– Vi vet inte så mycket mer just. Vi kommer att följa fallet, säger Camilla Åkesson Lindblom, till Nyheter24.