Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kan Quick frias för ytterligare två mord

Thomas Quick kan nu komma att frias från två morddomar efter ett yttrande av chefsåklagare Bo Lindgren.

Thomas Quick kan nu komma att frias från två morddomar efter ett yttrande av chefsåklagare Bo Lindgren.

Yvonne Åsell / SvD / SCANPIX

Nyheter | 23/08/2011 16:21

Enligt chefsåklagaren vill försvaret resa samtliga av Quicks morddomar.

SVERIGE. Det var på måndagen som chefsåklagaren Bo Lindgren lämnade in ett yttrande till Svea hovrätt om en resning av två morddomar för den flerfaldigt dömde Thomas Quick.

Mordfallen är från 1981 samt 1985 och man har tidigare utgått från att Quick plockat upp offren i sin bil. Enligt nya uppgifter har den dömda däremot inte haft körkort och dessutom varit oförmögen att köra bil vid brottens tidpunkt.

Därför har chefsåklagare Lindgren valt att medge försvarets resningsansökan som lämnades in i våras.

- Jag medgav resningsansökan. Många av de bedömningarna var  korrekta. Så nu kommer hovrätten ta ett beslut sen kommer beskedet om några veckor, säger Bo Lindgren, till Nyheter24.

Inte första gången

Quick, eller Sture Bergwall som han numera vill kallas, har tidigare friats för två andra mord. Det första gällde en israelisk student och det andra fallet handlade om en nioårig flicka.

Chefsåklagaren Bo Lindgren berättar för Nyheter24 att försvaret även kommer att begära resning för Quicks resterande morddomar.

- Om jag förstår saken rätt så vill de även begära en resning för de fyra mord som återstår efter det här, säger han.

Nyheter24 har sökt Thomas Quicks försvarsadvokat utan framgång.