Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kör svensk polis Mercedes Benz

ROGER VIKSTRÖM / SCANPIX

Nyheter | 24/08/2011 15:58

Täbypolisen har gått från svenskt till tyskt.

Täbypolisen satsar tyskt på bilfronten. Senaste bilen kommer varken från Saab eller Volvo, nu är det Mercedes som gäller.

– Det stämmer, vi har haft en Mercedesbuss sedan tidigare och nu har vi nyligen fått en bil. Jag har åkt i den två gånger. Den är bra, det är en ny och fin bil, säger stationsbefäl Erik Gustafsson på Täbypolisen till Nyheter24.

Kan Mercedes komma att bräda Volvo?

– Det råder delade meningar om det där på stationen. Volvo är en klar favorit. Nu har vi ju bara haft Mercedesen i fyra veckor. Så jag vet inte än hur bra den kommer fungera som utryckningsfordon, säger Gustafsson till Nyheter24.

Modellen på nya radiobilen är E 350 CDI. Grundpriset ligger på ungefär 495 900 kronor. Det har inte framkommit några uppgifter om vad exakt polisen fått betala. Nyheter24 har försökt nå ledningen som ansvarar för inköpen, men utan resultat.

Kostnadsfråga

– Vi får se om det blir fler bilar från Mercedes. Det är ju en kostnadsfråga. Hur det blir med serviceavtal och sådant. Den får ju inte vara för dyr att reparera, säger stationsbefäl Gustafsson till Nyheter24.