Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson instämmer i Carl B Hamiltons kritik.
1 av 2
Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson instämmer i Carl B Hamiltons kritik.
Tommy Waidelich har den senaste tiden fått utstå hård kritik från sina rikdagskollegor.
2 av 2
Tommy Waidelich har den senaste tiden fått utstå hård kritik från sina rikdagskollegor. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Waidelichs försvar: "Mina åsikter är inte partiets"

– Han företräder sitt parti och då är det svårt att gå omkring med privata åsikter.


Anders Borgs främste utmanare

Tommy Waidelich föddes den 13 september 1963 i Stockholm. Han har tidigare arbetat som brevbärare och politisk sekreterare i Södertälje kommun men sitter numera i riksdagen sedan 1994, med undantag för åren 1995-1998.

I slutet på mars 2011 utsåg Socialdemokraternas nye partiledare Håkan Juholt honom till ekonomisk-politisk talesperson.

STOCKHOLM. Håkan Juholts högra hand och Socialdemokraternas nye ekonomisk-politiske talesperson - Tommy Waidelich - har fått utstå hård kritik den senaste tiden. Bakgrunden är ett uttalande där Waidelich hävdade att han inte trodde Sverige skulle gå med i euron "så länge han levde" och att "Jag är ju ingen expert men vi får se".

Samtidigt som Waidelich vädrar sina egna åsikter verkar de inte alltid vara lika glasklart om de även är Socialdemokraternas linje.

– Partilinjen ligger fast. Jag prata och sa bara vad jag själv trodde. Vi får se vem som får rätt då, säger Tommy Waidelich, till Nyheter24.

Vänsterpartiets Ulla Andersson tycker att det är märkligt att Tommy Waidelich tillåts bestämma hur Socialdemokraterna ska hålla sig i en så viktig fråga som Euro. Även Folkpartisten Carl B Hamilton kan inte förstå hur Waidelich kan ha en egen uppfattning.

– Han företräder sitt parti och då är det svårt att gå omkring med privata åsikter. Det blir bara mer och mer besynnerligt, sa Hamilton till Nyheter24.

Tommy Waidelich säger att han känner sig feltolkad men att han samtidigt tycker det är bra med lite diskussion.

– Jag trodde att folk skulle ta det för vad det vad. Jag har gjort en bedömning av vad jag tror. Partiet är mycket större än jag och vi har sagt att vi respekterar folkomröstningarna, säger Tommy Waidelich.

Tror du dina politiska motståndare såg sin chans i att ge dig en känga efter det här uttalandet?

– Haha, ja, det kanske är något jag får fundera på att mina motståndare utnyttjar sådant här, säger Tommy Waidelich till Nyheter24.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.