Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Waidelichs försvar: "Mina åsikter är inte partiets"

Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson instämmer i Carl B Hamiltons kritik.
1 av 2

Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson instämmer i Carl B Hamiltons kritik.

Tommy Waidelich har den senaste tiden fått utstå hård kritik från sina rikdagskollegor.
2 av 2

Tommy Waidelich har den senaste tiden fått utstå hård kritik från sina rikdagskollegor.

JESSICA GOW / SCANPIX

Nyheter | 30/08/2011 08:49

– Han företräder sitt parti och då är det svårt att gå omkring med privata åsikter.

STOCKHOLM. Håkan Juholts högra hand och Socialdemokraternas nye ekonomisk-politiske talesperson - Tommy Waidelich - har fått utstå hård kritik den senaste tiden. Bakgrunden är ett uttalande där Waidelich hävdade att han inte trodde Sverige skulle gå med i euron "så länge han levde" och att "Jag är ju ingen expert men vi får se".

Samtidigt som Waidelich vädrar sina egna åsikter verkar de inte alltid vara lika glasklart om de även är Socialdemokraternas linje.

– Partilinjen ligger fast. Jag prata och sa bara vad jag själv trodde. Vi får se vem som får rätt då, säger Tommy Waidelich, till Nyheter24.

Vänsterpartiets Ulla Andersson tycker att det är märkligt att Tommy Waidelich tillåts bestämma hur Socialdemokraterna ska hålla sig i en så viktig fråga som Euro. Även Folkpartisten Carl B Hamilton kan inte förstå hur Waidelich kan ha en egen uppfattning.

– Han företräder sitt parti och då är det svårt att gå omkring med privata åsikter. Det blir bara mer och mer besynnerligt, sa Hamilton till Nyheter24.

Tommy Waidelich säger att han känner sig feltolkad men att han samtidigt tycker det är bra med lite diskussion.

– Jag trodde att folk skulle ta det för vad det vad. Jag har gjort en bedömning av vad jag tror. Partiet är mycket större än jag och vi har sagt att vi respekterar folkomröstningarna, säger Tommy Waidelich.

Tror du dina politiska motståndare såg sin chans i att ge dig en känga efter det här uttalandet?

– Haha, ja, det kanske är något jag får fundera på att mina motståndare utnyttjar sådant här, säger Tommy Waidelich till Nyheter24.