Måndag 26 Sep
Stockholm

AIK:s ökända firma kan ligga bakom Lindholms tystnad

Ola Lindholm.
Ola Lindholm. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Firman uppges vara "förbannade" på Lindholm efter utpekanden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

Söndagen den 10 april besökte Ola Lindholm en fotbollsmatch mellan AIK och Mjällby Råsunda. Han lämnade matchen tidigt och konfronterades på väg hem av två poliser. De misstänkte att barnprogramledaren var narkotikapåverkad och bad honom därför avge urinprov.

Ola Lindholm lämnar inga kommentarer, förutom i ett mejl till Expressen där han hävdar sin oskuld.

På onsdagen den 4 maj kom provsvaren som bevisade att Ola Lindholm hade tagit kokain. Han påstår att han är oskyldig.

På måndagen den 12 september fäldes han för knarkbrott i Solna tingsrätt.

"Nu tror hela Sverige att Ola snortar kola på Apberget i Wild Kids. Det var ju jävligt lyckat", skriver Nyheter24:s nöjesreporter Elias Giertz HÄR.

På måndagen inleddes rättegången mot SVT-stjärnan och före detta Kamratpostenchefen Ola Lindholm. Men Lindholm själv vägrade i rättssalen att uttala sig om händelsen och pekade på att det fanns folk på plats som skulle kunna att utnyttja hans berättelse.

- Här i lokalen sitter folk som har som uppgift att exploatera mitt privatliv och jag kan inte ta det. Jag vet i dag och har vetat hela tiden att jag är oskyldig till att ha gjort det här men jag har bara en sak kvar att försvara och det är mitt privatliv, och det tänker jag försvara till varje pris, sa Lindholm i tingsrätten.

Men enligt uppgifter till Nyheter24 kan det också finnas andra orsaker till varför Lindholm inte vill säga något när journalisterna hör. En källa som har god insyn i AIK:s huliganfalang ”Firman” säger att personer med kopplingar till huliganklicken sålt droger till Ola Lindholm "en längre tid".

Ola Lindholms försvarsadvokat har dock hävdat att personer från Firman i så fall kan ha lurat i Lindholm droger för att ”jävlas” med honom inför matchen. Enligt Nyheter24 uppgifter finns nu en utbredd ilska mot Lindholm inom Firman och en anledning till att han är tyst i rättssalen kan vara att han inte vill provocera huliganerna ytterligare.

Nyheter24 har förgäves sökt  kammaråklagare Zilla Hirsch för en kommentar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.