Ingen gjorde fel vid polishushopp

Under ett polisförhör kunde en misstänkt öppna fönstret på fjärde våningen i polishuset i Göteborg och hoppa ut. Nu är händelsen utredd. Ingen gjorde fel.


Den häktade mannen kunde under ett förhör öppna fönstret på fjärde våningen i polishuset på Skånegatan i Göteborg och slänga sig ut. Trots att tre andra personer var i närheten, rapporterar TT.

Nu är händelsen utredd. Ingen gjorde något fel.

Den 28-årige fönstermannen klarade sig från fallet med livet i behåll.

– Inget tjänstefel har begåtts, förundersökningen är nedlagd, säger vice chefsåklagare Bengt Landahl på riksenheten för polismål i Göteborg till TT.

Det finns inga förskrifter om hur det ska vara arrangerat på ett rum där man håller förhör. Det finns alltså inga regler att följa för den som ansvarar för förhöret.

28-åringen, som var misstänkt i ett narkotikamål, förhördes i ett rum av en förhörsledare. I rummet fanns också mannens advokat och en tolk. Enligt Bengt Landahl ville mannen och tolken vara ensamma för att byta några ord. Polisen och advokaten lämnar rummet men ställer dörren på glänt. Men dörren stängdes av någon av de två därinne. Då hann mannen öppna fönstret och hoppa. Polisen och advokaten hann aldrig in. I vanliga fall saknas handtag på fönster i förhörsrum. Här hade fönstret ett vred.

– Jag har inte närmare utrett detta att det fanns handtag på fönstret. Man har precis flyttat in i polishuset efter en omfattande ombyggnad. Detta var ett tjänsterum där man har förhör, säger Bengt Landahl.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!