Söndag 19 Sep
Stockholm

Nya råntrenden - sno bankomat med hjullastare

En Hjullastare användes vid rånet.
1 av 2
En Hjullastare användes vid rånet. Foto: Scanpix
Rånarna tog med sig bankomatens kassaskåp.
2 av 2
Rånarna tog med sig bankomatens kassaskåp. Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX

Hjullastaren är rånarens nya vapen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG. Natten till fredagen hände det igen.

Ett okänt antal rånare lyckades stjäla en bankomat med hjälp av en hjullastare. Rånarna forcerade entrén till en Ica Maxi-butik, tog sig fram till bankomaten och lyckades slita bort ramen för att komma åt kassaskåpet. Därefter lämnade rånarna platsen med en bil.

– Vi hittade bilen och i den låg det en kap som de troligtvis har använt vid rånet, säger Thomas Fuxborg, presstalesman, till Nyheter24.

Men det är inte första gången som den nya tekniken används i Göteborgsområdet. Tidigare i somras stals en bankomat på Stabbtorget i Örgryte på exakt samma sätt. Rånarna fick dock inte med sig några pengar den gången då de inte kom åt kassaskåpet.

Är det här en ny trend??

– Det vet jag inte men i går användes en hjullastare i Skövde i samband med ett rån mot en Media Markt-butik, säger Thomas Fuborg, till Nyheter24.

Till nattens spektakulära rån finns det än så länge inga vittnen men Thomas Fuborg förutsätter att det finns bilder från butikens övervakningskameror. Trots att polisen letade med hundar efter rånarna kring den påträffade flyktbilen finns det än så länge ingen gripen för brottet. Det är också oklart hur mycket pengar som fanns i kassaskåpet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela