Torsdag 16 Sep
Stockholm

6 000 personer redo för fredagens massplankning

1 av 3
2 av 3
3 av 3

SL sätter in extra beredskap för att klara plankaktionen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Massplankningen

Facebookgruppen har nära på 19 000 medlemmar. Omkring 6 000 har tänkt att delta i fredagens massplankning. Eventuellt tillkommer 1 717 som "kanske deltar."

På sidan uppmanar man alla, oavsett politisk färg att delta, för att visa sin protest mot SL:

"Vi vill göra ett påstående där vi visar att, du och jag, VI som bor i denna stad har tröttnat på tomma löften om förbättrad kollektivtrafik!

Ja - det kommer att bli vinter igen!

Nej - spärrvakter är inte alltid änglar.

Ja - du kommer att behöva vänta på nästa tåg i 40 minuter, i vinterkylan, på grund av snö.

Behöver jag berätta om den ekonomiska situationen för många studenter, pensionärer och många fler?"

Följ twitterflödet här: /massplankning

STOCKHOLM. 18.00 på fredag är det dags för massplankningen mot SL. Aktionen är planerad att utföras vid Sergels Torgs tunnelbanespärrar. Som Nyheter24 tidigare skrivit om så planerar ett stort antal, nästan 6 000 personer, att gemensamt utföra en plankaktion mot SL. Och på SL förbereder man sig så gott det går.

– Det kan bli aktuellt att varna andra resenärer för det här, säger Jesper Pettersson, pressekreterare på SL till Nyheter24.

SL är redo

– Vi kommer sätta in extra bemanning vid Sergels Torg. Hur många kan jag inte uttala mig om, det är en säkerhetsfråga, säger Pettersson och fortsätter:

– Personalen som jobbar på T-centralen är informerade.

Vad händer om 6 000 personer dyker upp?

– Blir det för mycket folk så har vi beredskap för att stänga hela biljetthallen. Det får inte plats över 6 000 personer på perrongen, säger Jesper Pettersson till Nyheter24.

Samtidigt tror han inte att uppslutningen blir så dramatisk som attending-listan på facebook antyder.

– Det har ju varit sådana här aktioner förut. Det brukar sällan komma så många människor som dom säger att det ska göra.

Uppmanar plankarna att ta med sig kameror

Initiativtagarna till massplankningen har uppmanat alla deltagare att ta med sig kameror till plankningen. Syftet är att efteråt kunna sprida bilderna på så många bloggar som möjligt samt dokumentera eventuella vakt- och polisingripanden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela