1 av 3
- Foto: Foto: TV3/Efterlyst
2 av 3
- Foto: Foto: TV3/Efterlyst
3 av 3
- Foto: Foto: TV3/Efterlyst

T-banemord kopplas ihop med knivmord i Högdalen

Två män mördades 400 meter ifrån varandra med en timmes mellanrum. Den ena inknuffad i ett tåg, den andra knivmördad – nu tror polisen att det finns en koppling mellan morden. Fallet tas upp i Efterlyst i kväll 21.00 i TV3.


Cold Case-satsningen fortsätter. I kvällens program av Efterlyst söker polisen upplysningar om två mord i Högdalen år 2007.

Den 2 november 2007 promenerade den djupt troende muslimen Mohammed Mushtaha, 29, ner i Högdalens tunnelbanestation i sällskap med två andra personer. På väg ner uppger vittnen att sällskapet började bråka. Och när tåget väl rusar in mot perrongen ger den ene personen Mohammed en knuff så att han flyger in i tåget. Smällan blir såpass kraftfull att Mohammed dör. Trots 108 olika förhör med olika personer har inte polisen lyckats hitta en gärningsman.

Men nu, efter fyra år, kan ett annat mord hjälpa polisen vidare.

Bara 400 meter från tunnelbanestationen på samma dag med en timmes mellanrum knivmördades en annan 29-årig man i en lägenhet. Till synes utan tecken på strid. Mannen heter Midhat och är även han djupt troende muslim.

Polisen har nu hittat kopplingar mellan de båda fallen och ska nu undersöka händelserna närmare. Bland annat ska fingeravtrycken som hittades på den kniv Midhat mördades med analyseras igen.

"Det är någonting man döljer, något man inte vill berätta", säger en av poliserna i kvällens Efterlyst på TV3.

I kvällens program söker polisen mer information om fallen samt vittnesuppgifter.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!