Torsdag 16 Sep
Stockholm

Marcus Birro vill leda KD - men TV4 tvingar honom att backa

Marcus Birro.
Marcus Birro. Foto: All over press

"Han har väl sett ljuset." UPPDATERING: "Efter sexton timmar drar Birro tillbaka sin kandidatur - efter att ha hotats av sparken från TV4."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På måndagen kom beskedet att författaren, poeten, fotbollsexperten, krönikören och programledaren Marcus Birro är sugen på ytterligare ett jobb. I Expressen avslöjar han att han vill bli Kristdemokraternas näste partiledare och att han därför utmanar Göran Hägglund om posten.

UPPDATERING:

På twitter avslöjar journalisten Niklas Svensson nu att Marcus Birro backar från sin kandidatur:

"Efter sexton timmar drar Birro tillbaka sin kandidatur - efter att ha hotats av sparken från TV4."

-  Jag vill bli ny partiledare för Kristdemokraterna - och nu har partiet chansen att göra något helt unikt, säger Birro, som också varit i kontakt med partiets valberedning, till Expressen.

Kristdemokraternas riksdagsledamot Caroline Szyber är dock inte imponerad. På twitter skriver hon att hon ”Tyckte förslaget om Adaktusson var ett skämt - ang Birro som partiledare vet jag inte ens om jag tycker det är kul... ”

Till Nyheter24 säger hon att hon inte har några kommentarer om Marcus Birro. Hon skriver dock i ett sms att det ”Visar hur fel denna så kallade öppna process är för oss. Öppen gärna, men nu är det strider inför öppen ridå och vissa tolkar att det bara är att söka jobbet som partiledare. Känns bara destruktivt för partiet.”

Men alla är inte negativa. Kristdemokraternas riksdagsledamot Roland Utbult, som på fredagen i en debattartikel tog ställning emot Göran Hägglund, välkomnar Birros kandidatur.

- Jag tycker det är bra att det kommer fram flera kandidater. Det ligger i linje med vad jag ville från början, säger han till Nyheter24.

Men känns det seriöst?

- Jag kan inte bedöma hur seriös han är. Det handlar om vilket stöd han kan få bland medlemmarna. Jag hoppas ju att kandidaterna ska resa runt och presentera sig och då visar det sig hur seriöst medlemmarna tar det, säger Utbult och fortsätter:

- Han har en klar ingång bland svenska folket och har visat sig populär.

Visste du att han 1 maj-talade för Socialdemokraterna 2008?

- Ja, fast det var tre år sedan och det är ett tag sedan. Han har väl sett ljuset.

Kommentera
Kopiera länk
Dela