"Scarface-mördaren" överklagar domen.
"Scarface-mördaren" överklagar domen. - Foto: Faksimil Scarface

"Scarface-mördaren" yrkar på straffsänkning

Advokaten menar att mannen var kraftigt berusad och yrkar därför på mildrade åtalspunkter.


STOCKHOLM. Den 36-åring som i juni i år dömdes till livstids fängelse för mord och mordförsök överklagar nu till Högsta domstolen.

Med tre skott sköt mannen sin bästa kompis i huvudet på en fest. Därefter sköt han mot de två poliser som försökte gripa honom.

Vapengalning besatt av Scarface

Nyheter24 har tidigare skrivit om mannens besatthet  av filmen Scarface. Efter att mannen mördat sin kompis och skjutit mot polisen kunde han gripas. När polisen kom till mannens lägenhet så hittade de ett altare med bilder och tavlor från filmen Scarface och huvudkaraktären Tony Montana.

Yrkar på mildrade åtalspunkter

36-åringens advokat menar att brotten begicks när mannen var kraftigt berusad i en kombination av piller och alkohol. Advokaten pekar på att Högsta domstolen nyligen ändrat praxis för hur uppsåtet ska bedömas vid berusning.

Nu yrkar mannens advokat därför på att åtalspunkterna ska mildras. Från mord till grovt vållande av annans död och framkallande av fara för annan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.