Ordningsvakterna grep 12-åringen vid Slussen.
1 av 2
Ordningsvakterna grep 12-åringen vid Slussen. - Foto: TT
Här griper ordningsvaktarna den unga pojken.
2 av 2
Här griper ordningsvaktarna den unga pojken.

SL: "Vi brast i rutinerna och tackar Nyheter24"

Ordningsvakterna klarade sig undan avstängning när trygghetsansvarig var på semester. Nu kan de stängas av efter Nyheter24 uppmärksammade SL.


STOCKHOLM. Som Nyheter24 tidigare har avslöjat kan ordningsvakterna stängas av efter att de gått allt för hårt åt fram vid ett ingripande mot en 12-årig pojke.

Det hela börkade med att Jeanette Hegedus - trygghetsansvarig på SL - fick se det uppmärksammade videoklippet som Nyheter24 mejlat till henne.

– Jag får tacka er för att ni uppmärksammade oss på det här. Det kan ni ta åt er, säger hon till Nyheter24.

Vid en första titt på videon såg det ut som att händelsen hade inträffat nyligen då klippet laddades upp den 3 oktober. Jeanette Hegedus var då beredd att stänga av vakterna direkt.

– Det här var inte roligt att se. Det kommer att åtgärdas omgående och jag kommer att stänga av dem direkt under utredningen, sa hon till Nyheter24 direkt efter hon sett videon.

Men när det sedan visade sig att incidenten var från den 10 juli i somras och att en polisanmälan redan gjorts men blivit nedlagd av åklagare den 15 juli så kontaktade hon Nyheter24 igen. Trots att åklagaren valde att lägga ner fallet i somras har Jeanette Hegedus valt att ta upp fallet igen då hon själv var på semester vid det aktuella tillfället och hade ersatts av person som var ny i rollen.

– Jag tycker det är beklagligt att Nordisk bevakningstjänst och att vi på SL inte följde rutinen som finns. Jag tänker inte hänga min kollega som arbetade då. Jag har pratat med honom och han var ny i sin roll.

Vad har du sagt till honom?

– Han blev trygg av att polisen la ned anmälan så fort. Men det här är en fråga mellan mig och Nordisk bevakningstjänst. Om jag är borta betyder det inte att rutinen har försvunnit, säger Jeanette Hegedus.

Enligt Jeanette Hegedus är det troligt att ordningsvakterna också fick arbeta mellan den 10 juli och den 15 juli då varken SL eller Nordisk bevakningstjänst stängde av ordningsvakterna.

Under onsdagskvällen rapporterade flera medier att vakterna, som har varit i tillgängliga för tjänstgöring fram tills Nyheter24 uppmärksammade SL på videon, nu har stängts av. Enligt Jeanette Hegedus är det dock inte riktigt sant.

– De går inte ur tjänst och jag tänker inte använda ordet avstängd som de thar gjorts tidigare. En av dem jobbar inte förrän på måndag, det är sant. Jag kommer att träffa vakterna ihop med bolaget antagligen i morgon eller på måndag. Mycket handlar om det blir en ny polisanmälan eller inte.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.