Husse hotas av vite för sin tjocka hund. Hunden på bilden är dock skadad, inte tjock och förekommer därför inte i artikeln.
Husse hotas av vite för sin tjocka hund. Hunden på bilden är dock skadad, inte tjock och förekommer därför inte i artikeln. - Foto: Vadim Ghirda / SCANPIX

Husse JO-anmäler: "Min hund har gått ner i vikt"

Mannen hotas av ett vite på 8 000 kronor för sin feta hund. Nu JO-anmäler han handläggaren på Länsstyrelsen.


MARIESTAD. Mannens hund var tjock, så överviktig att husse hotades med ett vite på 8 000 kronor om hunden inte gick ner i vikt.

Nu JO-anmäler han handläggaren och menar att hunden visst gått ner i vikt, om än något långsammare än vad som föreskrevs. Hundens husse har fått krav på att djuret ska gå ner 500 gram i månaden.

"Trodde inte att det behövdes"

Mannen har inte lämnat in något viktintyg på hunden sedan i våras. Han förstod inte att han skulle fortsätta att lämna in intyg kontinuerligt. Mannen hävdar att Länsstyrelsen brustit i sin kommunikation. I sin JO-anmälan skriver han: "De borde ha informerat mig om att viktintyg ändå kan krävas for att undvika ytterligare obehagliga överraskningar. Även om rättsprocessen är igång."

Trakasseras av handläggaren

Husse menar att det handlar om trakasserier från handläggaren. Enligt mannen utnyttjar den kvinnliga handläggaren sin makt för att hysa ett personligt agg mot honom.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bunge ser krokig väg mot räntesänkning

Investor: Konsumenter fortsatt pressade

Wallenbergsfärens maktbolag Investors justerade substansvärde uppgick till 915 miljarder kronor, en ökning med 12 procent under det första kvartalet. Det motsvarar 299 kronor per aktie.

Kinnevik redovisar minskat värde

Investmentbolaget Kinneviks substansvärde uppgick till 47,9 miljarder kronor under det första kvartalet. Det innebär en minskning med 14 procent från föregående kvartal.

Stressen på Postnord fick Klara, 20, att krascha: ”Glömde allt”

Klara, 22, hann jobba på Postnord i ett år, sedan blev hon utbränd. Två år senare är hon fortfarande sjukskriven. – Jag visste inte var jag var eller vad jag höll på med, säger hon till Nyheter24.

Expert: Finns inget EU-förbud mot att elda grenar

Det nya eldningsförbudet har skapat hetsig debatt om att EU styr och ställer om folks trädgårdar och fått vice statsministern att utlova ändringar. Men råder det ens något förbud? En expert reder ut.

Fackförening prisas för grön omställning

Fackorganisationen Just Transition Centre får Göteborgs årliga hållbarhetspris på en miljon kronor.