Kungen hängs ut i ny musikvideo med Maskinen.
Kungen hängs ut i ny musikvideo med Maskinen. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Läckt film på "kungen" och strippor bara pr-trick?

Nakna strippor, kokain och Sveriges kung i nytt läckt videoklipp? Det hela tycks röra sig om en musikvideo.


Mille Markovic skandalbilder

Enligt Thomas Sjöberg som är författaren bakom "Den ofrivillige monarken" kommer Mille Markovic att publiceras bildern på kungen på en serbisk betalsajt i samband med hans kommande bok.

Vem som helst ska kunna se bilderna på kungen för en ynka summa av 17 kronor och 50 öre.

STOCKHOLM. Videoklippet lurade alla. Vad som från början såg ut och lät som kung Carl XVI Gustaf tillsammans med ett antal strippor, knark och nakna bröst, visade sig istället vara en del i en möjlig PR-kupp för gruppen Maskinen.

Från deras nya musikvideo för singeln "Krossa Alla Fönster" - som släpps på fredag - har två delar läckt ut.

När Nyheter24 ringer upp Christoffer Söderstjerna, pressansvarig för Maskinen på skivbolaget Universal Music, säger han först att han anar vad det handlar om. Han vill dock kolla med Maskinen först om de vill uttala sig. När han sedan inte ringer tillbaka väljer Nyheter24 att ringa upp honom igen men då är det i stället knäpptyst från skivbolagets sida.

– De vill inte kommentera det här, säger Christoffer Söderstjerna, till Nyheter24.

Fast vi vet att det är deras musikvideo. Har de ingen kommentar?

Det finns inget att säga. Du får ringa tillbaka på fredag, säger Christoffer Söderstjerna samtidigt som han lägger på luren.

Nakna strippor krälar kring "kungen"

Det hela började med att det först läckte som ett "hemligt skandalklipp" på nätet där två strippor i ett mörkt rum med äldre män runt omkring som tittar på när de två kvinnorna ligger på golvet. Filmen, som spred sig snabbt på flera internetforum och påstods ha skickats till tyska tidningar, visar hur de nakna kvinnorna strippar framför någon som påstods vara Kung Carl Gustaf.

Men sedan när ett andra klipp - "Film från strippklubben har läckt!" - kom upp på Youtube avslöjades bluffen. Detta trots att beskrivningen återigen pekar mot kungen.

"Ytterligare ett skandalklipp verkar ha läckt. Den förra hade skickats till den tyska tidningen Bild. Oklart om även denna skickades dit." skrev den anonyma uppladdaren.

"Trodde den delen skulle klippas bort"

En av tjejerna som är med och strippar i filmen visade sig nämligen vara Amina Axelsson, som själv bloggat om inspelningen.

"He he igår fick jag se en liten förhandstitt på en musikvideo där jag & den mörka skönheten Cheetah är med. Den var minst sagt intressant & till min glädje & förvåning hade de tagit med en scen jag helt klart trodde skulle klippas bort.. Musikvideon har premiär den 10 Oktober så mer info kommer." skriver hon på sin blogg.

I efterhand har videoklippen dock plockats bort. På Universal Musics hemsida beskriver man den nya musikvideon som att den "förmodligen blir årets mest omtalade".

"De vill skada kungen"

Hovet är man dock inte lika glad över musikvideon. När Nyheter24 når informationschefen Bertil Ternert berättar han att han inte hört talas om musikvideon.

– Nej, det är inget jag har kännedom om. Det låter synnerligen märkligt. Jag kan inte uttala mig om det eftersom jag inte har sett det. Vad har de för syfte? säger han till Nyheter24.

Vad tycker du om att man gör en sådan musikvideo?

– Jag kan inte uttala mig men det låter bara beklagligt på något sätt.

Kan det bli läge att ta till juridiska åtgärder?

– Nej, det är för tidigt att ta ställning till det.

Man anspelar ju på bilder och filmer som Mille Markovic säger sig ha. Är det okej?

– Nej, När de gäller de bilderna har vi inte sett någonting. Men som det berättas så låter det inte bra.

Kommer ni kolla på den på fredag?

– Ja, vi får se när de lanserar det här.

Tror du kungen kommer att kolla på videon?

– Hmm. Det här ju ett sätt att skada men vi kan inte gå längre nu, säger Bertil Ternert, till Nyheter24.

Här kan du se de två videoklippen som läckt från musikvideon:

Strippa snortar "kokain" från en rumpa.

"Kungen" tillsammans med två strippor.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!