- Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

"S varnades för Håkan Juholt"

Socialdemokraternas valberedning varnades för att det fanns "frågetecken" i Håkan Juholts leverne, det uppger en källa till Svenska Dagbladet.


En källa till SvD hävdar att valberedningen, med Berit Andnor i spetsen, varnades för att det fanns "frågetecken" i Håkan Juholts leverne. Källan uppger att en av de saker som tagits upp är Juholts resvanor.

– Jag varnade själv valberedningen för hans slarv, och att allt inte stod rätt till. Berit Andnor kan aldrig säga att hon inte visste, säger källan som beskrivs som "tung", till SvD.

Håkan Juholt har tidigare varit i blåsväder för en studieresa till Vitryssland. Juholt tog, enligt Expressen, med sin sambo och stannade i fyra dagar, trots att han fått stipendium för elva dagar. Om paret delade hotellrum ska inte hela ersättningen för logi utgå. Nu uppger SvD:s källa att sambons deltagande varit föremål för irritation hos många i partiet.

– Många i partiet har retat sig på att sambon är med överallt, och undrar vem som betalar, säger källan till SvD.

Enligt källan ska valberedningen ha konfronterat Håkan Juholt med uppgifterna, men han förnekade.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talade om "infiltratörer" – Modi anklagas för hat

Positiva toner inom tjänstesektorn

Tjänstesektorn i eurozonen repar sig. Inköpschefsindex steg i april till 52,9, klart över marknadens förväntningar som låg på 51,8. Framförallt märks en uppgång i Europas största ekonomi Tyskland. Ett indextal över 50 brukar traditionellt indikera tillväxt.

Trafikverket: E6 kan öppna i sommar

E6 utanför Stenungsund kommer att öppna tidigare än beräknat, meddelar Trafikverket.

Krisande Body Shop lägger ner i Sverige

Skönhetskedjan The Body Shop lägger ned verksamheten i Sverige. På en extrainsatt bolagsstämma beslutade man att ansöka om likvidation för The Body Shop Svenska AB, rapporterar Market.

Tysk gripen för Kinaspionage i EU-parlamentet

En assistent till en tysk högerpolitiker har gripits för misstänkt spionage för Kinas räkning, meddelar åklagare. Mannen anklagas för att ha försett kinesisk underrättelsetjänst med information om förhandlingar i Europaparlamentet.

Polisen i Stockholm rapporterar om trafikolycka

"Polis och ambulans kallas till Cederdalsvägen/Valhallavägen med anledning av en trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.