I Hagsätra har personerna bakom gruppen "Occupy Stockholm", inte det omtalade eventet, redan tjuvstartat med bland annat gratisloppis.
1 av 3
I Hagsätra har personerna bakom gruppen "Occupy Stockholm", inte det omtalade eventet, redan tjuvstartat med bland annat gratisloppis. - Foto: Occupy Stockholm / Facebook
Einar Stensson, en av initiativtagarna bakom Facebookeventet Occupy Stockholm - United for Global Change, som Nyheter24 tidigare rapporterat om.
2 av 3
Einar Stensson, en av initiativtagarna bakom Facebookeventet Occupy Stockholm - United for Global Change, som Nyheter24 tidigare rapporterat om. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Solidaritetsaktion i Filippinerna för ockupanterna vid Wall Street. Under lördagen genomförs liknande demonstrationen runtom i Sverige.
3 av 3
Solidaritetsaktion i Filippinerna för ockupanterna vid Wall Street. Under lördagen genomförs liknande demonstrationen runtom i Sverige. - Foto: Pat Roque / AP

I dag ockuperas Sverige

I de flesta stora städerna i landet väntas på lördagen demonstrationer i Occupy Wall Streets anda.


Här är demonstrationerna

Stockholm

Occupy Stockholm - en aktion som redan tagit sin början vid Hagsätras t-banestation.

Occupy Stockholm - United for Global Change, Sergels torg.

Göteborg

15.O Järntorget: #globaldemocracy, Järntorget.

Malmö

Occupy Malmö, Gustav Adolfs torg.

Kalmar

Occupy Kalmar, Larmtorget.

Linköping

Occupy Linköping, okänd plats.

Norrköping

Occupy Norrköping, Tyska torget.

Uppsala

Occupy Uppsala, okänd plats.

Sundsvall

Occupy Sundsvall, Stora torget.

Umeå

Occupy Umeå, Rådhustorget.

Östersund

Occupy Östersund, Stortorget.

 

SVERIGE. Nu når Occupyvågen till Sverige. Efter att ha startats i New York den 17 september har ockupationerna spritt sig över både Nordamerika och resten av världen.

På lördagen planeras demonstrationer i Stockholm, Göteborg, Linköping, Malmö, Norrköping, Umeå, Uppsala, Sundsvall, Östersund och Kalmar.

Vid vissa av aktionerna är det dock oklart vilka som står bakom. Nyheter24 har tidigare rapporterat om hur "tokskallar" försökt dra nytta av Facebookeventet Occupy Stockholm.

Polisen, som sköter bevakningen vid demonstrationer som dessa, ser tämligen lätt på rörelsen.

– Vi vet att det kommer att ske, men vi räknar det inte som någon hotbild eller så, säger Sofie Österheim, presstalesman på Citypolisen i Stockholm, till Nyheter24.

Oklart angående demonstrationstillstånd

De kommer att ha personal på plats vid Sergels torg men Österheim kan inte ge några detaljer om hur många eller liknande. Hon meddelar också att dialogpolisen varit i kontakt med de som verkar vara arrangörer bakom demonstrationen.

Det är oklart om Stockholmsockupationen ansökt om demonstrationstillstånd eller ej.

– I onsdags hade de i alla fall inte lämnat in någon ansökan om tillstånd men det är möjligt att de gjort de nu i sista stund, säger Österheim.

/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.

Örebro: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Ett tågset brinner på CV-området i Örebro-", skriver polisen på sin hemsida.