Torsdag 9 Dec
Stockholm

Gärningsmännen såg sig själva på Efterlyst - ringde till polisen

Gärningsmännen fastnade på bild vid Alviks tunnelbanestation.
1 av 3
Gärningsmännen fastnade på bild vid Alviks tunnelbanestation. Foto: TV3/Efterlyst
Övervakningsbilderna visar hur männen blir nersparkade.
2 av 3
Övervakningsbilderna visar hur männen blir nersparkade. Foto: TV3/Efterlyst
Här attackeras männen.
3 av 3
Här attackeras männen. Foto: TV3/Efterlyst

De två killarna som brutalt misshandlade två män på perrongen i Alvik är nu fast.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Först grep Västerortspolisen på onsdagsmorgonen en man misstänkt för misshandelnAlviks tunnelbanestation. Senare på kvällen ringde också den andre gärningsmannen och en kvinna in till TV3:s Efterlyst och anmälde sig själva till polisen.

– En man greps i går på morgonen och han var sedan tidigare anhållen i sin utevaro. Han greps i hemmet och det gick lugnt till. Vi har fått tips via Efterlyst och genom de tipsen har vi kommit fram till att den här personen blev skäligen misstänkt, säger Bo Schöllin, förundersökningsledare, till Nyheter24.

På torsdagsförmiddagen kom mannen och kvinnan självmant in till polisen för att genomföra förhör. Polisen vill dock än så länge inte säga något om gärningsmännen, som alla är i 20-årsåldern.

– Det är rätt personer som vi har letat efter men nu ska utredningen sammanställas och vi får se om åklagaren väcker åtal.

De 20-åriga killarna fastnade på tunnelbanestationens övervakningsbilder när de misshandlade två män brutalt. Fallet togs sedan upp i Efterlyst och tipsen rasade in.

Det hela började med att de två offren konfronterade gärningsmännen som då satt och rökte på tunnelbanan från Fridhemsplan mot Alvik. Efter att de två männen bett dem sluta röka ska en argumentation ha uppstått.

Misshandeln ägde sedan rum i samband med att de klev av tåget i Alvik. De två killarna som nu är gripna hoppade då på männen som fick sina ansikten söndersparkade.

Under tiden som misshandeln pågick hade gärningsmännen hjälp av en kvinna som höll upp dörrarna till tunnelbanetåget. Men nu har alltså alla tre troligtvis åkt fast.

– Ingen är i nuläget frihetsberövad. Nu återstår det att se om åklagaren vill väcka åtal, säger Bo Schöllin, till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela