Här avslöjar hackaren sin bedrift.
1 av 2
Här avslöjar hackaren sin bedrift. - Foto: Faksimil Twitter.
Hackaren sc3a5j.
2 av 2
Hackaren sc3a5j. - Foto: Faskimil Twitter

Läckta lösenordskoderna kom från Bloggtoppen-hack

Hackare avslöjade sin bedrift på Flashback och Twitter för en månad sedan.


Turerna kring Petzäll

Natten till söndagen den 6 februari 2011 grips William Petzäll för fylleri i samband med en fest i en lägenhet i Trelleborg.

Enligt polisen ska han ha varit påverkad av både alkohol och tabletter. William Petzäll menar att tabletterna ska ha varit blodtrycksmedicin.

Han väljer därefter att ta en timeout från sitt arbete i riksdagen för att vårdas på ett behandlingshem.

Den 25 mars återvänder William Petzäll till riksdagen och fortsätter med sitt arbete. Under sommaren faller han dock tillbaka till missbruket och efter Almedalsveckan ska ingen inom partiet ha träffat honom menar Erik Almqvist i en intervju med Nyheter24.

Den 26 september väljer William Petzäll att hoppa av partiet men stanna kvar i riksdagen som politisk vilde.

Den 17 oktober omhändertas Petzäll enligt lagen om vård av missbrukare (LVM).

William Petzäll har efter han petades från Sverigedemokraterna hotat med att avslöja allt om SD.

Den 25 oktober skrev någon som hade kapat Petzälls konto på twitter att ledande Sverigedemokrater ligger bakom den nya sajten Avpixlat.

Hackaren fortsatte sedan med att lägga ut hashkoder och mejladresser till kända journalister från Aftonbladet och Expressen.

Den 4 november är William Petzäll återigen en fri man och mer motiverad än någonsin.

Den 15 november skriver William Petzäll om "några klargöranden" på hans nya blogg.

Den 21 mars kommer nyheten om att William Petzäll åtalas för narkotikabrott. Till Nyheter24 säger han att han förnekar brott.

Den 9 maj ställdes William Petzäll inför rätta. Den 14 maj kom domen.

STOCKHOLM. Hashkoderna och journalisternas mejladresser, som någon postade via William Petzälls twitterkonto, finns med i en Bloggtoppen-hackning som gjordes för en månad sedan.

Den 18 september skriver hackaren sc3a5j om sin bedrift på twitter:

"I made a huge Swedish password word list / dictionary. sc3a5j_ultimate_Swedish_wordlist.txt -" - skrev hackaren sc3a5j på sin Twitter. Om det just är han som genomförde dataintrånget mot Bloggtoppen är dock inte klarlagt.

Nu visar det sig att hashkoderna och mejladresserna hittades i samband med hackningen av bloggtoppen.se för en månad sedan. Sedan Nyheter24 har jämfört samtliga hashkoder som spreds via William Petzälls twitter med de som finns i hackningen av bloggtoppen går det att konstatera att det är samma.

Hackningen ser alltså ut att vara en månad gammal. Det var på forumet Flashback som hackaren uppmärksammade allmänheten på sin bedrift.

Hackaren sc3a5j postade sedan samma hashkoder och mejladresser via en nedladdningsbar länk på twitter den 24 september.

Det var på tisdagen som någon hackade sig in på Petzälls twitterkonto och förklarade att han skulle berätta allt om SD.

Hackaren spred därefter flera hashkoder tillhörandes journalister från både Aftonbladet och Expressen. Samtidigt hävdades det att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och partisekreteraren Björn Söder ska ha haft tillgång till journalisternas konton.

När Nyheter24 pratade med SD:s presschef Martin Kinnunen hävdade han att de trodde att kontot var hackat och det inte var Petzäll som låg bakom uppgifterna.

William Petzälls juridiska ombud - Anna Heurlin - förnekade också att Petzäll skulle vara inblandad.

När det stod klart att det inte var William Petzäll som skrev på twitter fortsatte spekulationerna om vem som hackat hans konto. En förklaring kan komma från samma Bloggtoppen-hackning.

William Petzäll hade nämligen ett konto kopplat till Bloggentoppen.se. Det är dock oklart om hackaren har använt sig av den informationen för att komma åt William Petzälls twitterkonto.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommenterade på tisdagseftermiddagen uppgifterna om hackningen i ett pressmeddalande.

– Jag vill vara tydlig och konstatera att de anklagelser som riktats mot partiet i det här twitterflödet helt saknar grund. Det finns egentligen inte mer att säga om den saken än så. Vad som däremot gör mig upprörd är att media väljer att rikta ett drev mot oss i ett läge där uppgifternas trovärdighet var mycket oklar. Vår tidiga misstanke om att twitterkontot blivit kapat visade sig också vara riktig.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!