Det var på den här hamburgerrestaurangen som 23-åringen misshandlades till döds den 22 maj i år.
Det var på den här hamburgerrestaurangen som 23-åringen misshandlades till döds den 22 maj i år. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Tre års fängelse för dödsmisshandeln på Max

På tisdagen kom domen mot de två män som slog ihjäl 23-åringen i maj i år.


STOCKHOLM. På tisdagen dömdes två män, 24 och 25 år gamla till tre års fängelse vardera för dödsmisshandeln på en 23-årig man på Max tidigare i år.

Männen greps den 13 september och har suttit häktade sedan dess. Nu döms de för grov misshandel och grovt vållande till annans död. Enligt tingsrätten ska de båda männen ha agerat gemensamt och i samråd.

Sparkad och slagen i huvudet

Den 22 maj i år misshandlades en 23-årig man till döds efter att ett bråk uppstått i kön på hamburgerrestaurangen Max på Hamngatan i centrala Stockholm. Han fick ett slag i bakhuvudet och föll sedan med huvudet före in i kassadisken. När han låg på golvet fick han motta ytterligare slag och sparkar. Mannen fördes till sjukhus och avled kort därefter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radio har tekniska problem

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

1 timme sedan
Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.