Mordutredningen mot männen som sköt 16-åringen fortsätter som tidigare.
Mordutredningen mot männen som sköt 16-åringen fortsätter som tidigare. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

De mordmisstänkta männen kan ha varit narkotikapåverkade

På onsdagen omhäktades de två mordmisstänkta männen i fallet med den skjutne 16-åringen. En tredje person sitter häktad, misstänkt för medhjälp till mord.


Avled av sina skador

Klockan 18.58 lördagen den 15 oktober fick polisen in ett larm om att en pojke hade blivit beskjuten. När de kom till platsen fann de 16-årigen på marken, skjuten i ansiktet. Han fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador.

En 19-årig man greps strax därefter, misstänkt för medhjälp till mordförsök. Efter förhör med 19-åringen pekades en 21-årig man ut som den mest aktive vid dådet. Han greps tidigt på söndagsmorgonen.

Den 16-årige pojken avled sent på eftermiddagen måndagen den 24 oktober.

ESLÖV. Den nu avlidne 16-åringen kom till hemmet för ensamkommande flyktingbarn för mindre än ett år sedan. Lördagen den 15 oktober blev han skjuten i ansiktet och avled sent på måndagen den 24 oktober. Efter att pojken avlidit begärdes de tre sedan tidigare anhållna männen omhäktade.

– Vi har haft misstankar om att de två mordmisstänkta männen var narkotikapåverkade. Men det tar tid att få fram provresultaten, det kommer att ta omkring två veckor, säger Karin Anvedal Malm, på Malmöpolisen, till Nyheter24.

Kända av polisen sedan tidigare

Alla tre män är sedan tidigare kända av polisen. Polisen är mycket förtegna om utredningen, men menar att arbetssättet fortlöper som tidigare.

– Att pojken nu avlidit ändrar ingenting i utredningen, säger Anvedal Malm och fortsätter:

– Vi har hållit runt 40 förhör i dagsläget, och vi kommer att hålla lika många till. Vi har förhört en del av dem på hemmet, och vi kommer att förhöra fler där.

Något eventuellt motiv vill polisen i dagsläget inte uttala sig om.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

General Motors lyfter vinstprognos

Dödade 76 katter – för att katt repade hans bil

En sydkoreansk man har dömts till 14 månaders fängelse för att ha tagit livet av ett 70-tal katter.

Häktade flyttas under Eurovisionveckan

Arrestplatser i södra Sverige ska frigöras inför Eurovision Song Contest i Malmö. Detta för att polisen ska kunna hantera situationer där ett stort antal personer grips eller omhändertas, rapporterar Göteborgs-Posten.

Västervik: Polisen rapporterar om brand

"Brand på Gundelvägen, Gamleby.", skriver polisen på sin hemsida.

Finlands president: Tala mindre om krig

Sverige och Finland har som nya Nato-medlemmar en viktig roll i att bidra till fred, anser Finlands president Alexander Stubb. Det bästa sättet att undvika krig är att tala mindre och förbereda mer, säger Stubb i riksdagen.

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.