Torsdag 9 Dec
Stockholm

Sju män begärs häktade för brutal gruppvåldtäkt i Södertälje

Polisen grep i måndags sju män som nu sitter anhållna misstänkta för den grova våldtäkten. De kommer troligtvis begäras häktade under torsdagen. Bilden är tagen i ett sammang.
Polisen grep i måndags sju män som nu sitter anhållna misstänkta för den grova våldtäkten. De kommer troligtvis begäras häktade under torsdagen. Bilden är tagen i ett sammang. Foto: PAUL MADEJ / SCANPIX

På onsdagseftermiddagen förhördes sju anhållna män för den brutala gruppvåldtäkten som inträffade i helgen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SÖDERTÄLJE. På torsdagen kommer åklagaren Jonas Petersson med största sannolikhet att begära några eller alla av de sju misstänkta männen häktade för grov våldtäkt.

Det var i måndags som polisen kunde gripa männen som nu sitter anhållna. Männen misstänks för en grov våldtäkt på en kvinna någonstans i Södertälje tidigt på söndagsmorgonen den 23 oktober.

Polisen och åklagaren är mycket förtegna om fallet som är belagt med sekretess.

– Jag vill inte säga exakt vad som har hänt men ett exempel på grov våldtäkt är att flera våldtar efter varandra. Det blir utdraget eller tortyrliknande, säger Jonas Petersson till Nyheter24.

Enligt väl insatta källor till Länstidningen i Södertälje ska männen vara mellan 40-60 år och tillfälligt bo i Södertälje.

– Ja, det bodde i stan vid tillfället och åldern stämmer väl mer eller mindre. I nuläget går jag inte ut med personuppgifter med tanke på hur allvarligt brottet är. Det kommer att offentliggöras mer senare.

På onsdagen förhördes de sju männen av polisen samtidigt som de säkrade spår. Det är ännu oklart var våldtäkten ska ha ägt rum i Södertälje. Åklagaren vill heller inte säga om den genomfördes inomhus eller utomhus.

Senast en uppmärksammad våldtäkt ägde rum i Södertälje var i slutet på februari 2009. Då ska en 16-årig kvinna blivit våldtagen av fyra män i en lägenhet i Hovsjö. Åklagaren Jonas Petersson minns uppmärksamheten kring den gruppvåldtäkten då. Han har även läst om andra liknande våldtäkter på uppmärksammade forum.

– Vi åklagare brukar läsa på Flashback ibland. Jag har läst om någon i Örebro också. Ibland är de väldigt snabba där och initierade samtidigt som de kan vara helt snett på det, men i går kväll när jag kollade var det väldigt torftigt kring det här, säger han och fortsätter:

– Det är mer av egenintresse, man slår en kik när kommer hem.

På onsdagseftermiddagen ska polisen ha inlett ytterligare en utredningen om en våldtäkt.

Enligt Länstidningen ska en 16-årig flicka ha våldtagits natten mot söndag utomhus i centrala Södertälje av en gärningsman.

Polisen hoppas nu hitta gärningsmannen inom samma grupp som gruppvåldtog kvinnan på en okänd plats i Södertälje.

Kommentera
Kopiera länk
Dela