Mannen hittades vid centralstationen i Göteborg och fick föras med svåra brännskador till sjukhus.
Mannen hittades vid centralstationen i Göteborg och fick föras med svåra brännskador till sjukhus. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Brinnande man hittades vid centralen

En spårvagnsförare lyckades släcka elden med hjälp av sin jacka.


GÖTEBORG. Det var vid halv elva-tiden på söndagskvällen som den brinnande mannen fick föras till Sahlgrenska sjukhuset med svåra brännskador. En spårvagnsförare hittade mannen när han skulle gå på sin rast vid centralstationen.

– Mannen stod upp och brann utanför skivaffären. Efter ett tag började han skrika. Det var flera personer i närheten men de stod bara och tittade på. Jag sprang fram, slet av mig min jacka och lyckades tillsammans med en annan kille släcka mannen, berättar spårvagnsföraren för Göteborgs-Posten.

Innan polisen hann fram till platsen var den brinnande mannen redan på väg i ambulans till sjukhus. Polisen har ännu inte lyckats identifiera honom och man har inte heller lyckats fastslå en ålder. Spårvagnsföraren ska dock ha uppgett att mannen sa att han var 42 år innan han blev okontaktbar.

- Vi har haft en patrull på Sahlgrenska. De fick beskedet att mannen ligger nedsövd och förmodligen kommer göra så i flera veckor, säger Åsa Andersson, biträdande vakthavande befäl vid polisens ledningscentral, till Göteborgs-Posten.

Polisen misstänker inte att det ligger något brott bakom händelsen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!