Enligt New York-polisen ska bilden visa hur 27-årige Jose Pimentel tillverkar en bomb.
1 av 3
Enligt New York-polisen ska bilden visa hur 27-årige Jose Pimentel tillverkar en bomb. - Foto: Louis Lanzano / SCANPIX
I den här byggnaden misstänktes den amerikanska medborgaren Jose Pimentel ha gjort upp bombplaner.
2 av 3
I den här byggnaden misstänktes den amerikanska medborgaren Jose Pimentel ha gjort upp bombplaner. - Foto: David Karp / SCANPIX
Han åtalas nu för att ha planerat att bygga en rörbomb med syfte att spränga polis- och postkontor.
3 av 3
Han åtalas nu för att ha planerat att bygga en rörbomb med syfte att spränga polis- och postkontor. - Foto: Jefferson Siegel / SCANPIX

Misstänkt terrorman gripen i New York

En 27-årig al-Qaida-sympatisör har gripits, misstänkt för att ha planerat ett bombdåd.


NEW YORK. 27-årige José Pimentels, som enligt uppgift sympatiserar med terrornätverket al-Qaida, har gripits misstänkt för att ha planerat ett bombdåd.

Han anklagas nu för att ha planerat att bygga en rörbomb med syfte att bland annat skada militärer och politiker, rapporterar CNN.

Sympatiserat med al-Qaida

Enligt New Yorks borgmästare Michael Bloomberg ska 27-åringens mål bland annat ha varit postkontor och poliser. Bloomberg beskrev Pimentels som en ensamvarg, som ska ha sympatiserat med al-Qaida, men ha smitt planer på egen hand.

Stadens polischef Raymond Kelly, uppger att Pimentels ska vara anhängare av imamen Anwar al-Awlaqi, som misstänktes för att ha varit inblandad i terrorattacker mot USA och som tidigare i år dödades av amerikansk militär i Jemen.

Polischefen menade att 27-åringen ska ha följt imamen på nätet via en nättidning och bland annat ha läst en artikel om "hur man tillverkar en bomb." José Pimentel ska tidigare ha pratat om att döda amerikanska soldater som återvänt från Irak och Afghanistan.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!