- Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Rånare sköt mot polisen efter vild biljakt

En pantbank i Skärhomen rånades under lördagsförmiddagen. Tre rånare körde in i pantbanken med en bil och hotade personalen med skjutvapen. I flykten kolliderade rånarnas bil med en polisbil och rånarna sköt mot poliserna med automatvapen.


Det var vid elvatiden på lördagsförmiddagen som flera maskerade rånare smällde in i pantbanken Sefinas skyltfönster i Skärholmens centrum i Stockholm. Därefter hotade de personalen med skjutvapen och plockade på sig föremål från pantbanken. De två anställda lyckades fly till ett närliggande kafé och klarade sig oskadda, enligt polisen.

– Det här är ett fullbordat rån. Man har kommit över föremål, sedan om det är kontanter eller inte, det vet jag inte, säger Ulf Lindgren, informationsansvarig på polisen, till Nyheter24.

Efter rånet flydde rånarna från platsen i ett "jeepaktigt" fordon i nordvästlig riktning.

– En polispatrull får kontakt med bilen under flykten och polisbilen och rånarbilen kolliderar med varandra, säger Lindgren.

Rånarna kliver då ur sin flyktbil och skjuter mot polispatrullen med automatvapen.

– Tre skott träffar polisbilen och polisen besvarar elden, säger Lindgren.

Varken rånarna eller polismännen uppges ha skadats i skottlossningen. I tumultet som uppstod lyckades rånarna komma över en moped och flydde från polisen i riktning söderut mot Johannesdal. Just nu pågår en omfattande polisjakt efter rånarna.

– Vi letar med flera patruller i det här området, säger Lindgren.

/
Ran
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!