Söndag 1 Aug
Stockholm

Utlämnas till Sverige för dubbelmord

De äldre paret sköts på en gård i Långared tidigare i höstas. De hittades brutalt avrättade av sina körvänner som åkte till gården när de blev oroliga för att de inte dök upp vid uttalad tid.
De äldre paret sköts på en gård i Långared tidigare i höstas. De hittades brutalt avrättade av sina körvänner som åkte till gården när de blev oroliga för att de inte dök upp vid uttalad tid. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Efter domstolsförhandlingarna blev det klart att de två män som greps i Polen, misstänkta för mordet på lantbrukarparet, ska utlämnas till Sverige.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SLUPSK/LÅNGARED. För tre veckor sedan kunde polsk polis gripa två män som misstänks ligga bakom det brutala dubbelmordet på ett lantbrukarpar i Långared, norr om Alingsås. Männen, 33 och 40 år gamla, var innan gripandet internationellt efterlysta för mordet som ägde rum två månader tidiga redan 19 oktober.

– Det gick som vi trodde. Nu har de möjlighet att överklaga beslutet före midnatt på torsdag. Om de inte överklagar verkställs utlämningsbeslutet inom tio dagar, säger åklagarmyndighetens talesman Jacek Korycki til Aftonbladet.

Männen ska ha uppträtt lugnt under förhandlingarna. 40-åringen berättade också att han ville avtjäna sitt straff i Sverige om han döms för brottet. 33-åringen var dock inte lika positivt inställd.

– Jag förstår inte varför jag är här, sade 33-åringen i rätten, som föredrar att avtjäna sitt straff i Polen.

Tidigare har svensk polis varit på plats i Polen vid en gård i Gardna Wielka. En grå Volvo med svenska registreringsplåtar ska ha undersökts och man ska även ha hittat två illegala vapen på gården.

– Vapnen undersöks av våra experter som ska fastställa när de användes sist och var de kommer ifrån, sa åklagaren Mieczyslaw Buksa, enligt Aftonbladet.

De två männen har hela tiden nekat till brott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela