Polis och avspärrningar på platsen. Efter att två gånger ha avlossat varningsskott sköt en polis en hotfull man i Örebro på tisdagskvällen.
1 av 2
Polis och avspärrningar på platsen. Efter att två gånger ha avlossat varningsskott sköt en polis en hotfull man i Örebro på tisdagskvällen. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX
Mannen slog en flaska i huvudet på polismannen vid centralstationen i Örebro.
2 av 2
Mannen slog en flaska i huvudet på polismannen vid centralstationen i Örebro. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX

Polisen sköt hotfull man - allvarligt skadad

En man slog en flaska i polisens huvud och flydde sedan från platsen.


ÖREBRO. När polisen tog upp jakten på den hotfulla mannen sköt de först ett varningsskott. Men det fick inte stopp på mannen som flydde vidare. Vid en parkeringsplats på Bergsgatan hann dock en polispatrull ifatt honom.

- Där sköt en polis, som är mycket erfaren, först varningsskott. Men mannen var fortsatt hotfull och då sköt polisen verkanseld, säger Mats Nyhlén, informatör vid polisen i Örebro län, till Nerikes Allehanda.

Upprinnelsen till skotten var att mannen tillsammans med en annan man och en kvinna kontrollerades av polisen på centralstationen i Örebro, strax efter halv sju på tisdagskvällen.

- En av männen blir plötsligt våldsam och slår en falska i huvudet på en av poliserna, så att blod börjar rinna, säger Mats Nyhlén, till Nerikes Allehanda.

Enligt sjukhuset i Örebro där mannen vårdades för sina skottskador ska han blivit träffad i låret och skadats svårt.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!