Stockholmspolitikern hävdar att mannen trakasserat henne verbalt.
Stockholmspolitikern hävdar att mannen trakasserat henne verbalt. - Foto: Adrian Wyld/Ap

Stockholmspolitiker dömd för trakasserier på Facebook

Kvinnan skickade 120 mejl och skrev kränkande inlägg på Facebook.


STOCKHOLM. Åklagaren Åsa Jonsson dömde ut höga dagsböter till den socialdemokratiska Stockholmspolitiker i 30-årsåldern som med ett hänsynslöst beteende ofredat en man på Facebook. Enligt åklagaren ska kvinnan ha skrivit 120 trakasserande mejl till mannen som hon tidigare umgåtts med i den "politiska sfären". Politikern har accepterat ett strafföreläggande i stället för åtal väcks.

– Det är ett så hänsynslöst beteende att det är brottsligt. Det är någon som är ganska upprörd och skriver fula saker om en annan person, säger Åsa Jonsson till Nyheter24.

"De har olika versioner"

Enligt åklagaren ska Stockholmspolitikern trakasserat mannen under flera månader. I förhör har hon erkänt brottet och berättat att de har varit bekanta.

– De har olika versioner av det här och då kan jag inte säga att det är på ett visst sätt. Det spelar ingen roll vad hon har gjort utan det här är ett sådant beteende som är brottsligt, säger Åsa Jonsson.

Anmält hon för sexuellt ofredande

När Nyheter24 når Stockholmspolitikern berättar hon att ångrar att hon skrev till honom på Facebook men att hon inte ångrar sin handling i sak.

– Jag hade först anmält honom för sexuellt ofredande men den anmälan lades ner i brist på bevis. Han har trakasserat mig verbalt och dum som jag var skickade jag de här mejlen men jag var så fruktansvärt arg på honom, säger politikern till Nyheter24.

Hur känns det?

– Det är jag som står här i dag och han går fri. Jag tycker det är för jävligt att jag åker dit.

Den socialdemokratiska Stockholmspolitikern har godkänt strafföreläggandet och betalade på onsdagen in de 120 utdömda dagsbötern à 50 kronor styck.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!