Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lämnade julklappar till hemlösa – blev bötfälld

- 14/12/2011, 11:47 -

Jonas Ekströmer / SCANPIX

Annica Gerber skulle lämna in över 200 julklappar till Stadsmissionen. När hon kom tillbaka till sin bil igen hade hon fått en parkeringsbot på 900 kronor.

GÖTEBORG. Annica Gerber hade samlat in över 200 julklappar som hon på tisdagen skulle överlämna till Stadsmissionen. Några lediga parkeringsplatser fanns det inte så hon parkerade bilen på lastzonen. Hon sprang snabbt in till butiken för att be personalen om bärhjälp. När Annica Gerber kom tillbaka till sin bil möttes hon av en p-vakt som hade hunnit ge henne parkeringsböter på 900 kronor.

– Jag sa ”snälla vi lastar julklappar” men han var omöjlig, säger hon till Göteborgsposten.

Gun-Britt Håkansson, assistent på Stadsmissionens rådgivningsbyrå, var den i personalen som följde med tillbaka till bilen.

– Det var så hjärtlöst! Det kan ju inte vara förbjudet att ha ett hjärta när man jobbar.

Det är fjärde året i rad som Annica Gerber samlar in julklappar till fattiga. Enligt Stadsmissionens informatör är hon den privatperson som ger flest julklappar till organisationen i Sverige, skriver Göteborgsposten.