Måndag 14 Jun
Stockholm

Strippklubbskungen granskas hårt av Åres pampar

På strippklubben kommer det finnas tio anställda tjejer.
På strippklubben kommer det finnas tio anställda tjejer. Foto: Fredrik Sandberg/FLT-PICA/Scanpix

"Det här är tecken på förlegad kvinnosyn och kan locka till sig prostitution och kriminalitet."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MÖRSIL. När strippklubbskungen Dragan Bratic slår upp portarna för sin nya klubb den 4 januari är det inte många från Åre Kommun som blir glada. Framför allt inte kommunalrådet Eva Hellstrand (C).

– Vi vill inte ha den typen av verksamhet här och jag vill över huvud taget inte se strippklubbar i Åre. Det här är tecken på en förlegad kvinnosyn och kan locka till sig prostitution och kriminalitet, säger hon till Nyheter24.

"Finns så många fruktansvärda politiker"

Dragan Bratic har i över tio år öppnat olika strippklubbar runt om i Sverige. När han började med sin verksamhet var det dock på Internationella kvinnodagen där han hade fixat fram manliga strippor till kvinnorna. När han hör kritiken från kommunalrådet blir han uppriktigt förbannad och hävdar att hon borde satsa på att ta hand om vägarna så färre folk dör i trafiken - i stället för att motarbeta en verksamhet som inte är olaglig.

– Jag anställer tio personer och så hör man det här idiotiska påståendet. Hon har aldrig träffat mig och hon vet inte ens vad jag ska öppna. Det finns så många politiker som är fruktansvärda, säger Dragan Bratic till Nyheter24.

Kommer granskas extra noga

Någon kontakt dem emellan kommer det dock troligtvis inte att bli då Eva Hellstrand inte planerar att reparera den redan trasiga relationen.

– Jag ser ingen större mening med att ha någon kontakt med honom. Han har ansökt om alkoholtillstånd och vi kommer vara otroligt noga med de tillstånd som behövs, säger kommunalrådet Eva Hellstrand till Nyheter24.

"Ska vi fråga henne vad vi ska ha på julbordet?"

Till skillnad från Eva Hellstrand tycker Dragan Bratic att striptease är något "vacker och fint". Han menar också att att Eva Hellstrand inte har den blekaste aning om vad hon pratar om.

– Jag är trött på politiker som inte vet något. Ska hon bestämma vilken underhållning som ska finnas i kommunen? Vi har fri marknad men det är nästan som hon vill att vi ska fråga henne vad vi ska ha på julbordet också? Ska vi ha sill eller lutfisk? säger Dragan Bratic.

Kommentera
Kopiera länk
Dela