Özz Nüjen hoppas att statsminister Fredrik Reinfeldt avsätter Carl Bildt som utrikesminister.
Özz Nüjen hoppas att statsminister Fredrik Reinfeldt avsätter Carl Bildt som utrikesminister. - Foto: JOHAN ENGMAN / SCANPIX

Özz Nûjen om 2012

"Det blir en hen som jag tycker ska heta Dalton, ett bra käkparti ska ha ett bra namn; Dalton är perfekt!"


Nyheter24 kommer under den sista veckan av året att sammanfatta året som gått på ett antal olika sätt. Bland annat kommer vi ställa ett antal korta frågor till personer vi tycker varit viktiga, aktuella, roliga eller inspirerande under året för att fråga vad de tror om nästa år. Komikern Özz Nûjen vill att Fredrik Reinfeldt ska avsätta Carl Bildt.

Vad är det viktigaste som händer dig 2012?

– Efter 11 år som standupkomiker är det 15 februari premiär för min första soloshow "Dålig stämning" med efterföljande Sverigeturné. Jag är nervös men samtidigt lite stolt.

Vad blir den största nyheten i Sverige 2012?

– Att journalister börjar göra sitt jobb. Vilket leder till att Fredrik Reinfeldt till slut inser att Carl Bildt är avslöjad och en paria för moderaterna och äntligen vågar avsätta honom som utrikesminister.

Får Victoria och Daniel en pojke eller flicka och vad ska barnet heta?

– Det blir en hen som jag tycker ska heta Dalton, ett bra käkparti ska ha ett bra namn; Dalton är perfekt!

Hur går det för Sverige i fotbolls-EM?

– Jag tror alltid på vårt Sverige. Ett Sverige som består av både individualister och lagspelare och som tillsammans bildar ett starkt kollektiv. Bollen är rund och klarar våra fotbollsspelare att motstå frestelserna och lockelserna i världsberömda modestaden, matmetropolen och nöjeshuvudstaden Kiev så kan allt hända!

Kanon eller kalkon för Björn Ranelid i Melodifestivalen?

– Tycker att även kalkoner har rätt att ha ett enormt självförtroende, vilket jag tycker är kanon.

Kommer Håkan Juholt avgå?

– Nej!

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige