Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fånge på Hall har rymt

- 22/12/2011, 20:13 -
24-åringen rymde på området vid Skansen.

24-åringen rymde på området vid Skansen.

Thomas Johansson/SCANPIX

En 24-årig man rymde idag från sina kriminalvårdare under en permission vid Skansen.

En 24-årig intern på Hallanstalten rymde idag under en permission. När mannen klivit ur bilen vid området kring Skansen sprang han ifrån sina kriminavårdare.

- När mannen klev ur bilen i närheten av Skansen kom en av hans bekanta fram till bilen. Mannen och hans vän sprang iväg från kriminalvårdarna till en bil som väntade i närheten. Det hela skedde utan hot eller våld. Men det är uppenbart att rymningen var planerad, säger kriminalvårdschef Elisabeth Anestad till Nyheter24.

24-åringen är intagen på Hallanstalten för grov stöld och häleri. Mannens nuvarande straff är 2,5 år och i juli släpps han fri.

- Den här mannen har flyttats upp i säkerhetsklasserna på grund av sitt våldsamma beteende. Eftersom hans straff är så pass kort fick han normalpermission, vilket innebär att han visste vilket datum han skulle ut, säger Elisabeth Anestad.