Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man skjuten med flera skott i Tensta

- 29/12/2011, 17:20 -

En man i 35-årsåldern sköts med flera skott under torsdagseftermiddagen i Tensta. Mannen hittades allvarligt skadad i en bil och polisen söker nu efter flera män som sågs springa från platsen.

Klockan 14.18 fick polisen in ett larm om att en bil körts upp på en gångstig vid Husingeplan i Tensta. Vittnen såg flera personer hastigt lämna bilen. När polisen kom till platsen fann de en skottskadad man i bilen.

– Mannen är i 35-årsåldern. Han är vid medvetande och har förts till sjukhus, säger Sven-Erik Olsson på polisens länskommunikationscentral, till Nyheter24.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Ännu finns inga misstänkta gärningsmän, men polisen söker med helikopter i området efter de män som sågs springa från bilen.

– Just nu håller vi vittnesförhör och tekniker har varit på plats för att undersöka brottsplatsen, säger Sven- Erik Olsson.

Polisen kan inte säga om mannen är känd av polisen sedan tidigare.