25-årige uppsalastudenten hittades efter en vecka.
25-årige uppsalastudenten hittades efter en vecka. - Foto: PAUL MADEJ / SCANPIX

Kidnappade 25-åringen hittad vid liv - ytterligare man gripen

Den 25-årige mannen som varit försvunnen i en vecka har hittats vid liv.


UPPSALA. Den 25-årige psykologistudenten hittades vid 13-tiden på onsdagen i en lägenhet utanför Umeå, efter att ha varit försvunnen i en vecka.

– Jag kan inte gå in på några detaljer kring gripandet. Det skulle försvåra polisens arbete. Vi håller på med en förundersökning och det skulle försvåra vårat arbete, säger Christer Nordström, pressinformatör Uppsalapolisen, till Nyheter24.

Hur mår 25-åringen?

– Efter omständigheterna bra.

Polisen, som tidigare har trott att han försvann natten mellan den 28 och 29 december, har letat intensivt efter 25-åringen.
Under måndagen kunde polisen gripa en 26-årig man och en 23-årig kvinna misstänkta för människorov och på onsdagen begärdes de häktade av åklagaren Lars Hedvall på internationella åklagarkammaren.

– Vi kommer att bjuda in till en presskonferens lite senare. Vi väntar på besked om vilken tid häktningsförhandlingen kommer att hållas, säger Christer Nordström till Nyheter24.

Uppgifterna om att 25-åringen hittats i en lägenhet utanför Umeå kommer från SR Upplandsnytt, men har ännu inte bekräftats av polisen.

Greps i en bil utanför Uppsala

De misstänkta gärningsmännen stoppades i en bil strax utanför Uppsala på måndagsmorgonen. I bilen hittades också tillhörigheter till den 25-årige mannen.

Efter förhör med mannen och kvinnan bestämde åklagaren att de skulle anhållas. Polisen vill inte säga om de båda är bekanta med den försvunne 25-åringen sedan tidigare.

Både 26-åringen och 23-åringen nekar till brott. Det är fortfarande mycket oklart hur gripandet gått till.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!