Den numera 15-åriga flickan hölls fången i ett år i en lägenhet i Göteborg. På måndagen avslutades rättegången mot familjen.
1 av 2
Den numera 15-åriga flickan hölls fången i ett år i en lägenhet i Göteborg. På måndagen avslutades rättegången mot familjen. - Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX
Thomas Ahlstrand yrkar på fängelsestraff för föräldrarna.
2 av 2
Thomas Ahlstrand yrkar på fängelsestraff för föräldrarna. - Foto: Adam Ihse / SCANPIX

Åklagaren vill fängsla Göteborgsparet för människohandel

De köpte en 14-årig flicka till sin psykiskt funktionsnedsatta son - på måndagen avslutas rättegången.


Åtalspunkterna

- Den 49-årige pappan åtalas för människohandel.

- Den 45-åriga mamman åtalas också för människohandel men även våldtäkt, medhjälp till våldtäkt mot barn, olaga hot och misshandel.

- Den 25-årige sonen åtalas för våldtäkt alternativt sexuellt tvång samt våldtäkt mot barn.

Enligt åtalet ska familjen ha köpt den då 14-åriga flickan från Serbien genom att betala hennes far 1 000 euro. Sedan ska hon ha hållits inlåst i en lägenhet i Göteborg under ett år där hon våldtagits regelbundet och både blivit gravid och smittats av en könssjukdom.

GÖTEBORG. På måndagen var det dags för den tredje och sista dagen av förhandlingar i fallet med de föräldrar som ska ha köpt en 14-årig serbisk flicka till sin son. Flickan fängslades sedan i ett år och ska ha våldtagits på regelbunden basis.

Chefsåklagare Thomas Ahlstrand yrkar på att döma paret till fleråriga fängelsestraff medan sonen, som har en psykisk och intellektuell funktionsnedsättning, kommer att undersökas för att se vilket straff han kan tilldömas.

– Jag kommer att begära att han underkastas en rättspsykiatrisk undersökning, säger han till Nyheter24.

Vad kan man säga om ifall han förstått innebörden av sina handlingar?

– Det är givetvis svårt att säga något om. Men han förefaller närvarande, det ser ut som att han är med när man pratar med honom och så.

Familjen har tidigare hänvisat till traditioner och kultur vad gäller det som man kallar det arrangerade äktenskapet mellan sonen och den nu 15-åriga flickan. Hennes pappa i Serbien mottog 1 000 euro som ersättning när hon flyttade till Göteborg. Under den sista rättegångsdagen förhördes ett vittne om just traditionerna.

– Det stärkte åtalet, säger Thomas Ahlstrand, som dock inte vill säga något mer om vad som framkommit.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.