Den 36-årige mannen är så kallad proscept vilket betyder att han inte är fullvärdigmedlem ännu. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Den 36-årige mannen är så kallad proscept vilket betyder att han inte är fullvärdigmedlem ännu. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /

Åklagaren: "Mördaren är Hells Angels-prospect"

"Vi hann knappt vara där i fem minuter. Sedan var han död."


Så dog trebarnspappan

Flera västklädda män drog ut mannen ur en bil och högg honom gång på gång i magen och bröstet med en kniv på campingen i småländska Hillerstorp. Ett knivhugg träffade hjärtat och mannen dödförklarades strax innan midnatt den 4 juni i år.

Mordet skedde i samband med mc-träffen "Till minne av Swedish Bikemeet".

JÖNKÖPING. Bakom en vägg av glas sitter den misstänkte mördaren i tingsrättens nybyggda säkerhetssal. Den 36-årige mannen är enligt åklagaren en så kallad prospect till den kriminella organisationen Hells Angels och misstänks ligga bakom det brutala knivmordet på den 40-årige trebarnspappan vid High Chaparral i somras.

– Vi hann knappt vara där i fem minuter. Sedan var han död, berättade nyckelvittnet Lis Bergman i september för Nyheter24.

Utnyttjade att HA-medlemmar fanns på mordplatsen

Den 36-årige mannen som är hemmahörande i Norrköping ska enligt åtalet ha utnyttjat platsen för mordet då den "dominerats av personer knutna till Hells Angels eller till dess associerade organisationer".

Vidare menar åklagaren att trebarnspappan ska ha varit helt utelämnad sedan han lämnat eller slitits ur den bil han färdats i samtidigt som 36-åringen haft stora möjligheter att undkomma oupptäckt efter gärningen.

"Hej Lis, känner du igen mig"

Nyheter24 har tidigare pratat med ett av åklagarens nyckelvittnen - Lis Bergman - om hur hon har hotats efter att hennes vän mördats. Två och en halv vecka efter mordet ska hon ha blivit uppringd på hemtelefonen och på andra sidan luren ska en mansröst ha sagt:

– Hej Lis, känner du igen mig.

Det är dock oklart om det är samme man som nu står åtalad för mord alternativt dråp. 36-åringen har hela tiden nekat till brott och varit mycket fåordig i förhören. Men bevisningen mot honom är stark.

DNA binder mordvapnet till 36-åringen

Åtalet binder nämligen mordvapnet till honom då hans DNA fanns på knivens skaft och trebarnspappans DNA på bladet. Kniven hittades i samband med husrannsakan som gjordes i campingens stugor och husvagnar.

Rättegången som inleds på tisdagen kommer att hålla på i fyra dagar med sista dag den 18 januari.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!