Den 2 november 2007 vid tvåtiden blev en man nerknuffad på spåret på Högdalens tunnelbanestation. Mannen dog direkt.
1 av 2
Den 2 november 2007 vid tvåtiden blev en man nerknuffad på spåret på Högdalens tunnelbanestation. Mannen dog direkt. - Foto: Bertil Ericson/SCANPIX
Två timmar senare hittas en man brutalt knivmördad i en lägenhet 400 meter från stationen.
2 av 2
Två timmar senare hittas en man brutalt knivmördad i en lägenhet 400 meter från stationen. - Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX

En gripen för t-banemord och knivmord

Polisen har nu gripit en man för två mord som ägde rum i Högdalen 2007. Cold Case-gruppen misstänker dubbelmord och har hittat kopplingar mellan offren och gärningsmannen.


Cold Case-kommissionen

Som Nyheter24 tidigare kunnat avslöja har tre-fyra poliser handplockats till ett specialteam som bara ska jobba med de Cold Case-fall som tagits upp i Efterlyst.

– Man fiskar och fiskar och så får man aldrig napp men till slut får man en gädda på kroken, sa kommisarie Hans Stridlund då på tal om tips som kommer in långt efteråt.

HÖGDALEN. De två mord som begicks i Högdalen 2007 kan vara på väg att lösas upp. Det hela började med att en man blev nerknuffad på spåret vid Högdalens tunnelbanestation. Två timmar senare blev ytterligare en man brutalt mördad med en dolk i en lägenhet 400 meter från stationen. Nu misstänker polisens cold case-grupp att det hela rör sig om dubbelmord. Ett intensivt utredningsarbete har lett polisen till Skelleftetå där man har gripit en misstänkt 34-åring, skriver Expressen.

Polisen har dessutom hittat en intressant koppling mellan offren och den misstänkte gärningsmannen. Alla tre var regelbundna besökare i Medborgarplatsens moské. Nu är 34-åringen på sannolika skäl misstänkt för de båda morden och en häktningsförhandling väntar, enligt Expressen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.