Fredag 16 Apr
Stockholm

Mysteriet med "Innebandypojken": Conny har hotats på telefon

Nya uppgifter om "Innebandypojken" släpps på onsdag hävdar polisen i Uppsala.
Nya uppgifter om "Innebandypojken" släpps på onsdag hävdar polisen i Uppsala. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Nu öppnar även Conny Erikssons klubb upp för att historien om "Innebandypojken" kan vara helt påhittad i efterhand.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Pappan och ledarens version

Medierna i P1 har som enda medie fått träffa en pappa och ledare till en utpekade klubben. Så här förklarar de storyn.

– När matchen var avklarad så skulle vi samla ihop oss och gå till bilarna. En av spelarna blev irriterad efter förlust i matchen och lämnade planen. Efter en stund träffade jag honom utanför en av ingångarna till Fyrishov. När jag skulle gå fram gick han in. Då tog jag beslutet att packa bilen med väskorna, säger ledaren som liksom pappan vill vara anonym för att skydda pojken och fortsätter:

– Då tar jag beslutet att köra min bil fram till den ingången. Då står han i en dörrsluss inomhus och jag går ner och där står Conny Eriksson, och pratar med den här pojken. Och jag går dit och så säger jag "hej". Conny har en mobiltelefon i handen. Och jag säger till pojken att "nu ska vi åka hem". Så jag plockar in honom i bilen, kör honom till sin pappa som står parkerad på andra sidan och sedan åker vi hem, säger tränaren.

UPPSALA. Innebandytränare Conny Eriksson, som var den som först berättade om den kvarlämnade pojken utanför ishallen i Uppsala, har vid upprepade tillfällen tagit emot hot per telefon den senaste tiden. Och nu har polisen till och med avrått honom från att svara när det ringer. Det uppger Sirius ordförande Sven Ordéus för Nyheter24 samtidigt som han öppnar upp för att hela historien om "Innebandypojken" kan vara fabricerad i efterhand.

– Han ångrar att han pratat med någon journalist, säger Sven Ordéus till Nyheter24.

"Tråkigt att Conny blir ifrågasatt"

Ord står mot ord och inget är bevisat. Enligt en ledare och pappa, från den utpekade klubben som radioprogrammet Medierna i P1 pratat med, stämmer inte Conny Erikssons version då pojken aldrig övergavs. Men Sven Ordéus har en annan bild.

– Varför tog de tre dagar att komma fram med den här versionen? Varför satt pappan på parkeringen någon annanstans och varför letade han inte efter sin son? Jag tycker det är tråkigt att Conny blir ifrågasatt. Det känns som man vill hänga honom.

"Finns inte två pojkar"

Nyheter24 har sökt Conny Eriksson vid flera tillfällen för att få en kommentar. Men enligt Sven Ordéus har han valt att aktivt hålla sig undan. Tidigare har det förekommit uppgifter om att det ska ha funnits två olika pojkar som Conny Eriksson träffade utanför Fyrishov i Uppsala. Den ena tillhörde den utpekade klubben och togs om hand av en ledare. Men den andra är det bara Conny som har pratat med.

Det är uppgifterna om den pojken som nu ser ut att vara felaktiga.

– Conny har sagt till mig att han bara har träffat en pojke. Jag tror att vi aldrig kommer få reda på vad som har hänt. Om Connys story stämmer kommer pappan aldrig gå ut och säga som det är. Det kommer aldrig komma fram.

Fallet utreds av åklagaren Lena Jansson i Uppsala. Men några nya uppgifter om vad som är sant eller inte kommer inte meddelas förrän på onsdag hävdar polisen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela