Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD-politiker fast för fylleri

- 17/01/2012, 17:25 -
SD-politikern var ute på dans och blev omhändertagen för fylleri. (Bilden är från ett annat tillfälle).

SD-politikern var ute på dans och blev omhändertagen för fylleri. (Bilden är från ett annat tillfälle).

Janerik Henriksson / SCANPIX

Adam Marttinen, distriktsordförande för SD i Sörmland, var så packad att vakterna på nattklubben var tvungna att tillkalla polis.

ESKILSTUNA. På lördagsnatten blev Adam Marttinen - Sverigedemokraternas toppnamn i Sörmland, omhändertagen av polis för fylleri.

– Det var en olycklig händelse helt enkelt, säger Marttinen, till tidningen Folket och fortsätter:

– Men jag har inte så mycket att säga om det. Jag var alldeles för berusad helt enkelt för att bete mig lämpligt enligt ordningsvakter och polis. Men det är första gången det händer i mitt liv och jag mår inte så bra över det.

Vakterna blev tvungna att tillkalla polis

Enligt ett vittne på nattklubben Brasserie Le Grand var Marttinen "full och gapig". Han ska ha blivit avvisad av en vakt för att han var så full att han inte kunde stå upp.

Därefter ska han ha hamnat i en diskussion med en av vakterna som till sist tillkallade polis.

Enligt samma vittne som Folket pratat med så ska Marttinen ha gått fram till en person med invandrarbakgrund och sagt: "Fast jag är rasist så tycker jag om dig".

I efterhand hävdar han att han inte har sagt så, men säger samtidigt att han kan skämta med sina invandrarkompisar och att de brukar ha en rå jargong.

Skadat förtroende

Marttinen tror inte att fylleskandalen kan skada väljarnas förtroende.

– Jag har inte tänkt så mycket på det. Jag har betett mig omdömeslöst, men jag tycker det främst är något som drabbar mig själv, säger han till Folket.

Han menar att om händelsen skett på en onsdagsförmiddag på ett möte så hade det varit annorlunda, att det här hände på hans fritid och därmed inte är lika allvarligt.