Enligt Hanna Wigh ska beslutet om att avsätta Daniel Rondslätt gälla...
1 av 3
Enligt Hanna Wigh ska beslutet om att avsätta Daniel Rondslätt gälla... - Foto: Montage
Här är beslutet som fem av nio ledamöter har skrivit under.
2 av 3
Här är beslutet som fem av nio ledamöter har skrivit under.
... något som visat sig vara felaktigt då Rondslätt fortfarande jobbar kvar.
3 av 3
... något som visat sig vara felaktigt då Rondslätt fortfarande jobbar kvar.

SD-toppens misslyckade kuppförsök

Sverigedemokraten Hanna Wigh, ledamot i partistyrelsen, försökte få Daniel Rondslätt avsatt - men misslyckades.


"Gått bakom ryggen på mig"

Efter att Nyheter24 tagit del av internmejlen och kontaktat Daniel Rondslätt så förklarade han redan då att han inte hade några planer på att avgå.

– De har gått bakom ryggen på mig och vår gruppledare Patrik Ehn. Det är både partiskadligt och stadgevidrigt. Jag har ett kontrakt som gäller under hela 2012.

Enligt Rondslätt var det Hanna Wigh som drivit igenom beslutet och fått fyra andra ledamöter att skriva på. Men var och när beslutet fattats är oklart. Rondslätt tror att det måste ha skett under julhelgen där man via mejl och sms beslutat att avsätta honom och sedan åkt runt till varandra för påskrift.

GÖTEBORG. Nyheter24 har tidigare skrivit om hur partistyrelsemedlemmen Hanna Wigh försökt peta den politiska sekreteraren i Västa Götaland, Daniel Rondslätt. Men kuppförsöket misslyckades.

I ett internt mejl skrev Wigh: "En majoritet av ledamöterna i Sverigedemokraternas fullmäktigegrupp i VG-regionen har undertecknat ett beslut om att den politiska sekreteraren Daniel Rondslätt med omedelbar verkan avsätts."

"Ett dåligt mediautspel"

Efter att Nyheter24 kontaktat Hanna Wigh och frågat om beslutet så stod hon fast vid att det fortfarande gäller, trots att Rondslätt tidigare hävdat motsatsen.

– Vi får se hur det utvecklar sig. Beslutet gäller, sa hon då.

Men Hanna Wigh tycks ha haft fel - Daniel Rondslätt är nämligen kvar.

– Ja, jag jobbar kvar. Brevet från de fem utgör inget beslutssammanträde utan är bara ett dåligt mediautspel, säger han till Nyheter24 på tisdagen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre än väntat från Avanza

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.