Tisdag 20 Apr
Stockholm

Tre partidistrikt kräver Juholts avgång

Håkan Juholt pressas hårt av flera distrikt.
1 av 3
Håkan Juholt pressas hårt av flera distrikt. Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Västmanlands uttalande på hemsidan.
2 av 3
Västmanlands uttalande på hemsidan. Foto: Faksimil Socialdemokraterna Örebro
Örebro län kräver också hans avgång.
3 av 3
Örebro län kräver också hans avgång. Foto: Faksimil Socialdemokraterna

"Vi saknar förtroende för Håkan Juholt, vi ser inte att han kan vara den fortsatta ledaren för vårt parti."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Krisen

Här är uttalandet från S i Västmanland: "Socialdemokraterna befinner sig i en historiskt djup och allvarlig kris. Vi har alla ett ansvar för partiet och dess utveckling men det största ansvaret att leda partiet ur krisen ligger på partiordförande." - läs hela uttalandet här.

"Vårt parti befinner sig i ett extremt läge. Under de senaste månaderna har människors förtroende för vårt parti och vår partiordförande drastiskt minskat. I möten med S-föreningar, med fackligt aktiva, med våra ledande företrädare och inte minst med väljarna i länet har det blivit tydligt att situationen är allt mer ohållbar. Det blev än tydligare vid dagens diskussioner med länets arbetarekommuner." - skriver Jonas Karlsson, ordförande i Örebro Län.

Läs hela uttalandet här.

STOCKHOLM. Fredagen den 20 januari har kallats för Håkan Juholts ödesdag. Och efter att de tre distrikten Örebro, Västmanland och Sörmland nu kräver partiledarens avgång, spekuleras det i att fler kommer följa efter.

– Vi saknar förtroende för Håkan Juholt, vi ser inte att han kan vara den fortsatta ledaren för vårt parti. Det finns det en total enighet kring, säger riksdagsledamoten Pia Nilsson, vice ordförande för Västmanlands socialdemokrater till Sveriges Radio.

Sörmlandsdistriktet har än så länge inte uttalat sig officiellt om sina avgångskrav utan uppgifterna kommer från källor till Ekot. Håkan Juholts hemdistrikt - Kalmar län - har dock stöd för partiledaren.

– Det är ingen tvekan om att Håkan har ett fortsatt starkt stöd här, säger partidistriktets ombudsman Mattias Adolfson till Sveriges Radio P4 Kalmar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela