Torsdag 22 Apr
Stockholm

Avpixlat "till salu" på Blocket

SD-politikern Paul Cederholm fick stor uppmärksamhet i media då han gillade idén med att ta med kulspruta till invandrartätt område.
1 av 3
SD-politikern Paul Cederholm fick stor uppmärksamhet i media då han gillade idén med att ta med kulspruta till invandrartätt område. Foto: Faksimil Facebook / Montage
Avpixlats "undervisning" är gratis enligt annonsen.
2 av 3
Avpixlats "undervisning" är gratis enligt annonsen. Foto: Faksimil Blocket
Den kontroversielle SD-politikern Paul Cederholm menar att han gjort en god gärning.
3 av 3
Den kontroversielle SD-politikern Paul Cederholm menar att han gjort en god gärning. Foto: Faksimil Facebook

Kontroversiell SD-politiker hävdar att han gjort "dagens gärning".

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Avpixlat - nya Politiskt Inkorrekt

Politiskt Inkorrekt var en nyhetssajt som publicerade inrikes- och utrikesartiklar som redaktionen menar censurerades av etablerade medier. Sajten lade stort fokus på invandrings- och mångkulturskritik och publicerade ofta dömda brottslingars etnicitet samt namn och bostadsort.

Avpixlat har tagit över där PI slutade.

SD:s debattinlägg

"Vi har för detta ändamål lagt en motion i Sveriges riksdag som skulle göra det olagligt att gömma illegala invandrare precis som det idag är olagligt att hjälpa andra brottslingar. Utöver det har vi i vår budget tillsatt ytterligare 140 miljoner kronor till polisen för att intensifiera arbetet med att hitta och utvisa de som uppehåller sig i vårt land utan tillstånd.", skriver Kent Ekeroth och Björn Söder på SVT.se.

Undervisningen i Blekinge har nu tagit en ny form. I alla fall om man ska tro en annonsBlocket. Det är den SD-kopplade sajten Avpixlat som vill göra reklam för sig själva under rubriken "Det nya sättet att skaffa sig information på". Annonsen laddades upp under sektionen säljes: "Undervisning i Blekinge".

– Den här har tekniskt sett brutit mot reglerna vad gäller marknadsföring, säger Thomas Bäcker, kundsäkerhetsansvarig på Blocket, till Nyheter24.

"Dagens gärning är gjord"

Det är än så länge oklart vem som ligger bakom annonsen, men på Facebook avslöjar den kontroversielle SD-politikern Paul Cederholm sin inblandning:

– Dagens gärning är gjord. Om fler är sugna så att den syns i ert län så lägg den under tjänster och utbildning. - skriver han i en statusuppdatering.

"Får inte ägna sig åt marknadsföring"

Efter att Nyheter24 uppmärksammat Blocket på annonsen tog de bort den på måndagsmorgonen. Thomas Bäcker säger att han inte känner till sajten sedan tidigare, men att de har regler för vad man får skriva i annonserna då innehålet inte får räknas som kränkande.

– Vi har tagit bort den då det bara får vara varor och tjänster på vår sida. Man får inte ägna sig åt marknadsföring, säger Thomas Bäcker till Nyheter24.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela